Saadet Partisi'nden Doğu Türkistan açıklaması!

Saadet Partisi'nden Doğu Türkistan açıklaması!

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin yaşadığı zulümleri duyurarak, gündemde tutarak onlara sahip çıkmak zorundayız" açıklamasını yaptı

Erduran, “Doğu Türkistan hem Türk ve İslam dünyasının, hem de bütün insanlığın kanayan yarasıdır. Zalim Çin yönetiminin zulmü korkunç boyutlara ulaştı. Orada işgal ve işkence altında yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz, kendilerine uzanacak bir el bekliyor.” ifadelerini kullandı. Hükümete Doğu Türkistan’da yaşananlara karşı çağrıda bulunan Mustafa Erduran, “Bu zulmü gündemde tutun. Çin’i yaptığı zulümlerden geri adım attırma noktasında gerekli girişimlerde bulunun. Çin’le olan ilişkileri devam ettirme uğruna sessiz kalmayın, zayıf ve etkisiz açıklamalarla yetinmeyin. Biz Saadet Partisi olarak, Doğu Türkistanlı kardeşlerimize yapılanları son buluncaya kadar dile getireceğiz ve hep lanetleyeceğiz.” dedi. 

1-862.jpg

Yabancı devletler Yemen’den çekilmeli

Yemen’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çeken Saadet Partili Erduran, “Gökten yağan bombalar masum insanların ocağını söndürüyor. Yemenli çocuklar yaşamlarını ağaç yapraklarıyla sürdürmeye çalışıyor. Savaşın mağdur ettiği 85 bin çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. Yemen’le tarih boyu duygusal bağlarımız vardır. Diplomatik çözümler noktasında Türkiye öncülük etmeli,  öncelikle de akan kan durdurulmalıdır. Yemen’in toprak bütünlüğü esas alınmalı, yabancı devletler Yemen’den çekilmelidir.” diye konuştu. 

‘Elimizden ne gelir ki’ diyemeyiz 

Doğu Türkistan, Yemen, Filistin, Suriye, Myanmar gibi ağır sınavlardan geçen masum halkların yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Erduran, şunları söyledi: “Buralarda yaşanan zulme, açlığa, işkenceye duyarsız kalamayız. Buralarda feryat eden çocukların haykırışlarına kulaklarımızı tıkayıp ‘elimizden ne gelir ki’ diyemeyiz. Koşullara rağmen zulmü ortadan kaldırmak ve adaleti sağlamak her Müslüman’ın görevidir.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.