Saadet Partisi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

Saadet Partisi'nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepki

İzmir’de toplu ulaşım aktarmalarında 90 dakika boyunca ücretsiz seyahat uygulamasının kaldırılmasına bir tepki de Saadet Partisi’nden geldi

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “İzmir’in tek ulaşım ayrıcalığı olan uygulamanın kaldırılması yanlış olmuştur. İzmirlileri zorlayan bir karar olmuştur. Başkan Tunç Soyer’in görevi İzmirliyi mağdur etmek değil, İzmir’e hizmet etmektir.” dedi. Partisinin İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında toplu ulaşım ücret tarifesinde yapılan zamma tepki gösteren Erduran, “90 dakikayı kaldırarak ne amaçlıyorsunuz? Sosyal belediyecilik dediğiniz kavramın içinde, halkına yarar sağlayan bir uygulamayı iptal etmek var mı? Zaten aylardır pandemi nedeniyle büyük ekonomik kayıplar yaşanıyor. Bu şartlarda halkın yaşam koşullarını iyileştirme sorumluluğuyla hareket etmesini beklediğimiz Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmetleri üzerinden İzmirlilerin sırtına ekstra yük bindiriyor. Üstelik İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer seçim vaatlerinde bu uygulamanın devam edeceğini belirtmişti. Bu şekilde daha bir yılda vaadinden dönmüş oluyor.” şeklinde konuştu. 

Çağrılara kulak tıkandı

Ulaşım sisteminde daha önce yapılan değişiklik ile uzun hat otobüslerinin kaldırıldığını hatırlatan Saadet Partili Erduran, “Yani İzmirliler bir yere ulaşım sağlarken iki ya da üç araç değiştirmeye mahkûm edildi. Bu sisteme gelen eleştirilere ise ‘nasıl olsa aktarmalar ücretsiz’ savunması yapıldı. Şimdi 90 dakikayı kaldırıyorsunuz. Aktarmasız işine gidemeyen bunca insan ne yapacak? Ulaşıma nasıl para yetiştirecek? İzmir halkına verilen olumlu bir hak geri alınmıştır. Ulaşım üzerinden vatandaşa yüklenilmiştir.” ifadelerini kullandı. Değişikliğe sosyal medyada büyük tepki gösterildiğini ve paylaşımların gündemin ilk sıralarına oturduğunu belirten Erduran, buna rağmen İzmirlilerin çağrılarına kulak tıkandığını öne sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.