Saat 14.00'da Faiz Kararı Açıklanacak

Saat 14.00'da Faiz Kararı Açıklanacak

TCMB Para Politikası Kurulu, faiz kararını saat 14:00'te açıklayacak. Piyasada ağırlıklı beklenti, geç likidite penceresi ve koridorun üst bandında artırım olacağı yönünde.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), faizi beklendiği gibi yüzde 0.75-1 aralığına yükseltmesinin ardından gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasında (TCMB) çevrildi. Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında ağırlıklı olarak geç likidite penceresinde 100 baz puanlık artış beklenirken, koridorun üst bandında da artırım beklentileri var. Faiz kararı saat 14:00'te açıklanacak.
 
Son olarak 24 Ocak tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile birlikte faiz koridorunun alt bant ve haftalık repo faiz oranları sabit tutulurken, üst bant faiz oranı 75 baz puan, geç likidite penceresi ise 100 baz puan yukarı yönde revize edilmişti.
 
TCMB politika faizini yüzde 8, faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borç alma faizini yüzde 7.25 seviyesinde tutarken, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizi yüzde 9.25, geç likidite penceresi faizi ise yüzde 11 seviyesinde bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.