Saat Kulesi önünde kitap okudular

Saat Kulesi önünde kitap okudular

Uğurlulardan birlikte yaşamayı öğrenmek için kitap okuma çağrısı

Mehmet ÖZDOĞRU - Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü’nde okuyan lise öğrencileri İzmir’in simgesi Saat Kulesi önünde kitap okudu. Kitap okuma etkinliği ile; birbirimizi anlamak, sevmek ve birlikte yaşama kültürüne ulaşmanın ancak daha çok okuyarak mümkün olacağını anlatan öğrencilere, İzmirli vatandaşlar da katıldı.

İzmir İl Halk Kütüphanesi eski müdürü Talat Aybilek’in okuyan nesiller yetiştirme konusunda farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı kitap okuma etkinliklerine Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü öğrencileri de katıldı. Anadolu ve Fen Lisesi’nde okuyan lise 9. ve 10. Sınıf öğrencileri Konak Meydanı’na gelerek Saat Kulesi’nin önünde bir saat kitap okudu.

Öğrencilerle birlikte etkinliğe katılan Anadolu Lisesi Müdür Yardımsıcı İlknur Alkış, “Okulumuz sınırları içinde, derslerde, çeşitli kulüp çalışmalarında, zengin kütüphanemiz ve keyifli okuma alanlarımızla yediden yetmişe yaratmaya çalıştığımız okuma bilincini, okul dışına taşımak, bir sosyal farkındalık yaratmak istedik. Kitaplarımızı ve pankartlarımızı alarak güzel İzmirimizin simgesi olan Saat Kulesi’nin etrafında toplandık. Etkinlik sürecinde halkımızın meraklı ve ilgili bakışlarını üzerimize topladık. Ne yaptığımızı, ne okuduğumuzu merak eden yaşlı genç pek çok kişiye yanıt verdik. Onların da etkinliğimize katılarak öğrencilerimizle birlikte kitap okumaları bizi çok mutlu etti.” dedi.

“Daha çok kitap okuyarak barış ve huzur içinde birlikte yaşayabiliriz”

Etkinliğe katılan Gaziemir Uğur Fen Lisesi 9 Fen A öğrencisi Yaren Demir ancak okuyan bir insanlığın huzur ve barış içinde yaşayacağına inandığını söyleyerek “Okuyarak empati kurmayı, anlamayı, birlikte yaşamayı, sevmeyi öğreniyoruz. Bu nedenle okumaya başlayan her bir insanla barışa ve huzura bir adım daha yaklaşacağımızı düşünüyorum. Bir insanın bile dikkatini çekip eline bir kitap almasını sağlayabildiysek amacımıza ulaşmışız demektir.” dedi.

9 Fen A sınıfı öğrencilerinden Sude Tatar ise “Kitaplardan konuşan insanların kalplerindeki güzel duygular, yüzlerine yansır. Aynı kitabı okuyup seven iki insan arasında bir gönül birlikteliği doğar. İşte sadece bu bile daha güzel bir dünya için okumanın ne kadar da gerekli bir eylem olduğunun ispatı. Burada bu etkinliği yaparak kitap okumanın sıcaklığını yüreğinde hiç hissetmemiş soğuk yüreklerde bir kıvılcım yaratabildiysek ne mutlu bize.” dedi.

“Ülkemizin gelişmiş beyinlere ihtiyacı var”

Kitap okuma etkinliğini yazın sıcağında, kışın soğuğunda üşenmeden, yılmadan her hafta gerçekleştiren İzmir Okuma Grubu’ndan Talat Aybilek, Ercan Doğu, Cahit Aşıkoğlu, Cem Seyhun Ünbay da öğrencilerin desteğinden memnuniyetlerini dile getirdi. Talat Aybilek, "Halkımıza ve yeni gençliğe kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. İzmir'in kalabalık semtlerinde insanlara kitap dağıtıp okumalarını istiyoruz ve bizler de onlarla birlikte kitap okuyoruz. Daha sonra da okunan kitapları başka insanlara verip onların da kitap okumalarını sağlıyoruz. Bu ülkenin gelişmiş beyinlere ihtiyacı var. Bunu da kitap okuyarak ve okutarak oluşturabiliriz. Bugün bizlere verdiğiniz destekten ötürü çok mutluyuz. Görüyoruz ki amacımıza ulaşıyoruz.” diye konuştu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.