Sabancı Holding Yünsa fabrikasını resmen sattı

Sabancı Holding Yünsa fabrikasını resmen sattı

Sabancı Holding iştiraklerinden Yünsa artık Sürmegöz Tekstil'e ait.

Geçtiğimiz ağustos ayında 70 milyon TL bedelle Sürmegöz Tekstil'e satışı için anlaşma imzalanan Yünsa için Rekabet Kurulu'ndan beklenen onay çıktı. Dünyanın önde gelen markalarının kumaş üreticisi olarak bilinen şirket

50'den fazla ülkeye ihracat yapıyor

Geçtiğimiz ağustos ayında yapılan görüşmelerinde ardından Borsa İstanbul'a yapılan açıklamada, Sabancı Holding elindeki yüzde 57,88'lik hissenin satışı için Sürmegöz Tekstil Yatırım A.Ş. ile anlaşma imzalamıştı.

70 MİLYON TL

Yüzde 57,88'lik hissenin tamamının devri için Sabancı Holding'in istediği bedel ise 70 milyon TL olarak ifade edilmişti. Söz konusu anlaşma sonrası devir için gözlerin çevrildiği Rekabet Kurulu'ndan beklenen onay çıktı. Kurul, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret AŞ üzerinde Sürmegöz Tekstil Yatırım AŞ aracılığıyla Ziraat Katılım Bankası AŞ ve Mustafa Sürmegöz tarafından ortak kontrol tesis edilmesi işlemi onay verdi.50'den fazla ülkeye ihracat yapan Yünsa, Almanya’da ise en büyük pazara sahip bulunuyor. Kendi ipliğini üreten ve kullanan Yünsa, yıllık 4.500 ton kamgarn iplik kapasitesine sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.