Saç dökülmesi sorunu çözülüyor!

Saç dökülmesi sorunu çözülüyor!

HFS Center, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü merkezini İzmir’de açtı.

Günümüzde hava değişimleri, kullanılan şampuanlar, saç bakım ve kozmetik ürünler ile genetik sorunlardan kaynaklı olarak özellikle erkekler saç dökülme sorunlarıyla karşı karşıya kalıyorlar. Saç dökülmesi sorunu yaşayan erkekler ise saç ekimi ve protez saç gibi uygulamalarla saçlarının daha yoğun ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını arzu ediyorlar.  Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son dönemlerde büyük rağbet gören saç simülasyonu uygulamasıyla erkekler daha hızlı ve ağrısız bir şekilde saçlarında istedikleri görünüme kavuşabiliyorlar. 

Saç simülasyonu işlemiyle önemli çalışmalara imza atan, yurt işi ve yurt dışından pek çok kişinin saç dökülme sorununa çözüm getiren ve Türkiye’nin ilk marka tescilli saç simülasyon merkezi olan HFS Center, İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü merkezini İzmir’de açtı.

Saç simülasyonu cerrahi bir işlem değil

HFS Center Medikal Estetik Direktörü Serkan Bozkurt saç simülasyonu uygulamasına dair tüm merak edilenleri anlattı. “Saç simülasyonu sorun yaşanan bölgenin özel bir boya ile minik iğnelerle saç efektleri şeklinde boyanması esasına dayanıyor” diyen Serkan Bozkurt, bu işlemin cerrahi bir işlem olmadığını, 3-4 saatlik bir uygulama sonucunda kişilerin saçlarında istedikleri bir görünüme kavuştuklarını söyledi.

Saç simülasyonu işleminde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi veren Bozkurt şu şekilde konuştu: 

“İşlem sırasında kullanılan ürünlerin tek kullanımlık olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. İşlemde uzmanın kullandığı iğneyi size özel açtığını ve işlemden sonra attığını görün. Kullanılan boyaların dermatolojik ve ağır metal testleri ile Sağlık Bakanlığı bildirimlerine muhakkak bakın; çünkü işlem sonrasındaki o boya kafanızda kalıyor. Yaşanabilecek sorunların önüne geçmek için başta işlemi uygulayacak uzmanın ve ürünlerin çok iyi araştırılması gerekiyor.”

HFS Center olarak her saç rengine uygun saç simülasyonunun yapıldığını ifade eden Bozkurt, dünyada ilk olarak turuncu renkte saç simülasyonu yaptığını ve bu kişinin de ‘Havuç’ karakteriyle tanınan Furkan Kızılay’ın saçları olduğunu dile getirdi. Furkan Kızılay’ın yanı sıra yine dünyada ilk kez beyaz saçlı bir kişiye bu işlemi uyguladığını da kaydeden Bozkurt şimdiki hedefinin ise kırmızı saçlı bir kadına saç simülasyonu yapmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Uygulamanın kalıcılığı 3 ila 5 yıl arasında değişiyor

Kişinin cilt yapısının uygulamanın kalıcılığında önemli bir faktör olduğunun altını çizen Bozkurt, “Uygulamanın kalıcılığı için 3- 5 yıl arası gibi aralık veriyoruz ama bu süre daha da uzun olabilir daha da kısa olabilir. Burada şu çok önemli, kişinin saç simülasyonunda renk açılması gibi bir döneme girdiği an gelip rötuşlarla süreyi uzatma gibi bir imkanı var. Bunun da herhangi bir sıklığı ve süresi yok. İster 6 ay sonra isterse 2 yıl sonra gelebilir. Bu süreler zarfında eğer rötuş işlemlerini yaptırırsa yıllarca çok keyifli bir şekilde saç simülasyonunu kullanabiliyor” dedi. 

“Saç simülasyonu sonrasında düğününüze bile gidebilirsiniz”

Saç simülasyonu işleminin süresi ve uygulama sonrası bakım hakkında da bilgi veren Bozkurt, “Saç simülasyonu uygulama sıklığı genellikle kişilere ilk işlem yapıldıktan 10-15 gün sonra ikinci bir işlem yapılıyor. Yaklaşık yılda bir kez rutin rötuş dediğimiz işlemler de var. Bunun dışında kişilerin herhangi bir işlem yaptırmasına gerek yok. Saç simülasyonu cerrahi bir işlem olmadığından dolayı uygulama sonrası oldukça keyifli bir süreç var; fakat sadece işlem uygulandıktan sonra 1 hafta dikkat edilerek mümkün olduğunca sudan uzak tutulması gerekiyor. Sonuçta o bölgede bir işlem yapılıyor ama işlem sonrası kafada herhangi bir yara bere ya da çok ciddi iyileşmesini gerektirecek bir durum olmuyor; ama ‘ben saç simülasyonunu yaptırdım işlemden sonra günlük hayatıma devam edebilir miyim?’ sorusunun aslında en güzel cevabı şu: Saç simülasyonu işlemi sonrasında düğününüze bile gidebilirsiniz” diye konuştu. 

Fiyat aralığı 3 ila 8 bin TL 

Saç simülasyonu işleminin fiyatı hakkında da bilgi veren Bozkurt, kişinin saç durumuna ve işlemin yapılacağı bölgeye göre fiyat aralığında değişiklik olabileceğini söyleyerek fiyatların 3 ila 8 bin TL arasında olduğunu ifade etti. 

İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü şubesini İzmir’de açan HFS Center, 2019 yılının sonlarında Antalya’da ve 2020 yılının başlarında ise Almanya’da yeni şubeler açmaya hazırlanıyor. HFS Center’in saç simülasyonu işlemi ile ilgili detaylı bilgi almak için 444 26 17 numaralı telefondan ulaşılabilir.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.