Şafak Sol'dan Kadın kooperatifleri açıklaması!

Şafak Sol'dan Kadın kooperatifleri açıklaması!

Şafak Sol, Kooperatifçiliğin yaygınlaştırılmasının ve sürdürülebilir olmasının iş dünyası ve kadın dayanışmasına bağlı olarak gelişim göstereceğinden bahsetti.

İzmirli iş insanı Şafak Sol, Kadın Kooperatiflerinin CHP Genel Merkezi tarafından yeniden canlandırılma gayretlerinden sonuç alınmaya başlandığının altını önemle çizdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı Fatma Köse’nin sorumluluk alanlarından biri olan Kadın Kooperatiflerinin sorunları ile tek tek ilgilenmesinin ülke genelinde büyük gelişme gösterdiğini hepimiz biliyoruz.

chp-li-fatma-kose-hadim-caydirici-bir-sey-degil-1519393971.png

Pandemi döneminde kadın kooperatiflerinin de zor durumda kaldığına dikkat çeken Sol, "Her yıl on binlerce kadına ulaşarak sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerini sağlayan kadın kooperatifleri Koronavirüs salgınının meydana getirdiği krizden büyük oranda etkilendi. İşlerini durdurmak veya yavaşlatmak zorunda kalan kadınları desteklemek için ulusal düzeyde işlevsel projelerle Kadın kooperatifleri birbirleri ile hızlı, kolay ve güvenlik içinde iletişime geçebilecekler. Fikir alışverişinde bulunacak ve böylece birbirlerinin gelişiminde katkıda bulunacaklardır. Kadının ekonomik ve sosyal yaşamda güçlenmesi için il, ilçe ve köylerdeki kadınların buluşacağı iletişim kanallarının oluşturulması ile ürerim, pazarlama ve satış süreçlerinin akıcılığını maksimumda tutacak. Bunun için el birliğiyle ulusal ve yerel çalışmaların hızlandırılması ön plandadır" Dedi. Kooperatiflerdeki sorunların temelinde yaşanan sorunların sık sık Meclise taşınması kadının varlığının arttırılması, tarımsal ve diğer alanlarda kooperatifçiliğin sorunlarının giderek çözüleceğine inanıyorum. Dedi Bunun için her ilin milletvekillerinin yapabilecekleri illaki olacaktır. Bu mücadelede herkesin el birliği ile destek vermesini bekleyen onlarca kadın onlarca kooperatif var" diye sözlerine ekledi.
safakkk.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.