Şafşavan heyeti Meclis Toplantısına katıldı

Şafşavan heyeti Meclis Toplantısına katıldı

Urla Belediyesi Ocak ayı ikinci meclis toplantısı gerçekleşti.

Urla’nın kardeş kenti Şafşavan kentinin Belediye Başkanı Mohammed Sefiani ile beraberindeki heyet Meclis toplantısını izledi.

Gerçekleşen toplantının ardından iki kardeş kentin tanıtım filmleri izlendi. Ayrıca Enginar Festivali tanıtım filminin de izlendiği görüşmede Başkan Sibel Uyar, festivaller sonrasında üretim alanlarının arttığını, Urla’nın gastronomi turizminin dünya genelinde geliştiğini ve kentlinin yüzünün güldüğünü söyledi.

Tanıtım filmlerinin ardından konuşma yapan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Şafşavan heyetinin burada olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Uyar konuşmasına şöyle devam etti;

“15-18 Mart tarihleri arasında Urla’da UCLG Aracı Şehirler Platformu ortaklığında Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Faaliyet Planı Çalıştayını düzenledik. Çıkan sonuçlar doğrultusunda Urla Belediyesi’nin yönetim modeli Eko-sorumlu kent olarak tanımlandı ve Urla Belediyesi, diğer belediyelere örnek olması ve deneyimlerini paylaşması için koordinatör kent seçildi. Çalıştayda hep birlikte Urla’nın 2030 vizyonu ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Özellikle markalaşma çalışmalarımız ile İzmir merkezine göre konumu ve ideal kent ölçeği ile nüfus oranı göz önüne alındığında Urla’nın bölgedeki en önemli aracı şehirlerden biri olduğu belirlendi. Toplantının genel koordinasyonunu yürüten UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum’a bir kez daha teşekkür ederim.”

“İLK RESMİ KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİSİNİ BAŞLATTIK”

5-7 Temmuz tarihlerinde Fas’ın Şafşavan kentinde gerçekleşen Aracı Şehirler Dünya Forumuna katılarak Urla’da yapılan çalıştayın sonuçlarını açıkladıklarını belirten Başkan Sibel Uyar; “Urla’nın eko-sorumlu kent olma yolundaki projelerini anlattık. Dünya Aracı Kentler Forumuna  ev sahipliği yapan Şafşavan Belediyesi ile protokol imzalayarak kardeş şehir olduk. Bu protokol; İki aracı şehir arasında, her iki tarafın da aracı şehir kimliği vurgulanarak kurulan ilk resmi kardeş şehir ilişkisini başlatmış olması bakımından tarihi niteliktedir. Bu anlaşmanın benzer kardeş şehir ilişkilerine de öncülük etmesi ve bu anlamda desantralize işbirliğinde de
yeni bir anlayışı beraberinde getirmesi öngörülmektedir” dedi.

Şafşavan Beldiye Başkanı Mohammed Sefiani ise; “Başkanımız Sibel Uyar ile iki yıl önce Nevşehir’de tanıştık. İlk defa Urla’yla ilgili bilgileri orada edindim. Şafşavan dünyada 2030 Yerelde Sürüdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin başladığı ilk şehirdir. Tabi ki bu UCLG Aracı Şehirler Forumu Koordinatörü Firdaous Oussidhoum’ın sayesindedir. Şafşavan’dan hemen sonra Urla Yerelde Sürüdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin yerelleşmesi konusunda lider olmuştur” dedi.

UCLG dünya aracı kentler'in  Eko-sorumlu lider kenti Urla oldu

Sefiani konuşmasına şöyle devam etti;

“UCLG dünya aracı kentler'in  Eko-sorumlu kent koordinatörü Urla seçildi. Lider kent olarak çalışmaları biz yürütecek. Aracı Kentler Birliği toplantısında forum kapsamında Belediye Başkanımız Sibel Uyar’ın hem yapmış olduğu sunum hem de Urla’nın tanıtım videosu orada katılan 42 ülkeyi çok etkiledi. Urla’nın güzelliğini, insanlarının iyiliklerini gördük. Urla’nın kalkınma adına yapmış oldukları çalışmaları takip etme fırsatı bulduk ve orada kardeş şehir olduk, protokolümüzü imzaladık. Bu ortaklıktan dolayı da çok mutluyuz. Biz Urla’yı sadece videolardan görmüştük. Ama şimdi tüm gerçekliğiyle gördük, gezdik ve etkilendik. Sizin gelişmek adında yapmış olduğunuz çalışmalardan çok etkilendik ve sizlerden bunları öğreniyoruz. Özellikle kadınlar için yapmış olduğunuz çalışmaları, kadın kooperatifini çok beğendik, biz bunları sizlerden öğrenip Şafşavan’da uygulamak istiyoruz. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz.”

Konuşmaların ardından ise karşılıklı hediyeler verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.