Sağlık dişler, güzel gülüşler için

Sağlık dişler, güzel gülüşler için

Bornova Belediyesi “Ağız ve Diş Sağlığı” konusunda da vatandaşın yanında

Tüm dünyada 21 Kasım Diş Hekimleri Günü olarak kutlanırken Bornova Belediyesi bu konuda da örnek oluyor. Evde Yaşlı, Gebe, Lohusa ve Bebek Bakım Hizmetleri ile Türkiye’ye örnek olan, üniversiteler, hasta nakil araçları ile ihtiyaç sahiplerine destek veren, sağlık kuruluşları ve meslek odaları ile yaptığı panel ve eğitimlerle halkı bilinçlendiren Bornova Belediyesi Ağız ve Diş Sağlığı konusununda vatandaşların yanında yer alıyor.

5j7a6075-(1).jpg

Evde Bakım Hizmeti alan vatandaşlar ile Bornova Belediyesi’nin spor ve hobi-beceri edindirme kurslarında eğitim alan kursiyerlerin ağız ve diş taramaları yapılıyor. Muhtarlıklardan gelen taleplere göre özellikle eski köy yerleşimi olan mahallallerde da tarama ve kontroller gerçekleştiriliyor. Ayrıca okullarda ve mahallelerde ağız ve diş sağlığı eğitimleri veriliyor. Yunus Emre Mahallesi’nde hizmet veren Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi’nde ise randevu sistemi ile sadece çocuklara olmak üzere diş çekimi ve dolgu da yapılıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşların yanında olmak için çalıştıklarını ifade etti. Bu alanda bir çok kurum ve kuruluşla işbirliği içinde olduklarını hatırlatan Başkan Atila, “Bu kurumlardan biri de İzmir Diş hekimleri Odası. Bugüne kadar birlikte pek çok projeyi birlikte gerçekleştirdik. Ağız ve Diş Sağlığı konusun da vatandaşlarımızı,  özellikle de çocuklarımızı bilinçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yine imkanlarımız ölçüsün de sosyal belediyeciliğin gereği olarak özellikle ihtiyaç sahibi ailerin çocuklarına diş çekimi ve dolgu hizmeti de veriyoruz. Ayrıca bu tüm diş hekimlerimizin Diş Hekimleri Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.