Sağlık-Sen İzmir'den Filistin’e destek açıklaması

Sağlık-Sen İzmir'den Filistin’e destek açıklaması

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İsrail'in Filistin'de soykırım yaptığını dile getirerek, “Gazze’de tüm dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu insanlık dramına vicdanı olan kimse sessiz kalamaz” dedi.

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanlığı tarafından Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde sağlık çalışanlarını katılımı ile basın açıklaması yapıldı.

76c0d347-0c2e-4b09-82cc-3d32482b6079.jpg

Sendika Başkanı Ekrem Özdemir, İsrail’in Gazze’de bombardıman altındaki Gazze için burada olduklarını belirtti. Özdemir, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs için, bombardıman altındaki Gazze için buradayız! Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, Şehit olan sağlık çalışanları için buradayız! Sağlık-Sen teşkilatları olarak, Türkiye’nin 81 ilinden, hastanelerimizden sesleniyoruz! Kana doymayan, işgalci, katil, Siyonist İsrail’i lanetlemek; Mazlum Filistin halkının haklı davasına destek vermek için buradayız!” dedi.

Gazze’de savaş suçu işlendiğine dikkat çeken Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Gazze’de katil İsrail tarafından soykırım yapılmaktadır! Gazze’de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta! Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmamız mümkün değildir! Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır! Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. Uluslararası toplum, medeni (!) Avrupa, Gazze’deki soykırımı film izler gibi izlemektedir. İki yüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma gömmüştür. İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur!

Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. Ancak bugün, katil İsrail, hastaneleri gözünü kırpmadan vurmaktadır! Katil İsrail’in hastaneye yaptığı hava saldırısında bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, sağlık çalışanları hayatını kaybetmiştir. Bu saldırı, insanlık adına utanç vericidir. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez! Gazze'de hastaneler hizmet dışı kalmıştır. Sağlık merkezleri, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremiyor. Tıbbi destek ve ilaç yardımları engellendiği için ulaşamıyor, insanlığın ve merhametin önü kesilmiştir, yolu bağlanmıştır! İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için reçete bellidir! Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınması şarttır!”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.