Sağlık-Sen İzmir'den önemli açıklama!

Sağlık-Sen İzmir'den önemli açıklama!

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri hakkında yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, katıldığı bir TV programında kahvehane ve içki satışı yapılan yerlerin kapatılmak istendiğini belirterek, İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri hakkında bazı iddialarda bulunmuş ve görüntüleri seyrettiğini ifade etmişti. Bu açıklamaların üzerine yetkili sendika Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, yaptığı açıklamada "Sayın vekilin bahsettiği kişi, kendisinin de mensubu olduğu CHP’li Belediyede görevli bir zabıta memurudur" ifadelerini kullandı.

7da98877-e91d-44a7-abbd-2c79184f9858.jpg

Özdemir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık çalışanlarının tamamının amacı; insanımızın sıhhati, mutluluğu ve yaşam kalitesi standartlarını artırmaktır. Olağan koşulların yanında savaş, afet, salgın gibi her türlü olağanüstü koşulda da insanımıza yardım eli uzatmak amacıyla en ön saflarda mücadele eden sağlık çalışanlarımız, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplum nezdinde saygın bir yere sahiptir. Bu saygınlığını bozmaya da kimsenin hakkı yoktur. Katıldığı bir televizyon programında CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır, saha ziyaretleri sırasında bir kahvehane sahibinin yaşadığı olayı anlatıp, şikâyet üzerine kahvehane denetimine çıkan sağlık ve zabıta ekiplerinin, kamera kayıtlarında sağlık ekiplerinin sırf işletmeye ceza kesebilmek için cebinden kül tablası çıkarıp mekâna koyduğunu iddia ederek il sağlık müdürlüğünü çalışanlarını suçladı. Hiçbir tütün denetim ekibine katılan sağlık çalışanlarımız böyle bir şey yapmaz. Zaten pandemi döneminde çok yoğun şartlarda çalışan sağlık çalışanlarımıza suçlama yapılmadan önce keşke daha ayrıntılı bilgi alınsaydı”

“YAPAN KİŞİ MENSUBU OLDUĞU BELEDİYENİN GÖREVLİSİDİR”

Video kayıtlarını incelediğimizde denetim esnasında kül tablasını masaya bırakan kişinin İzmir büyükşehir belediyesine ait zabıta memuru olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi: “Yani sayın milletvekilinin mensubu olduğu CHP’nin yönettiği İBB’nin işe aldığı zabıta memurudur. İzmir il sağlık müdürlüğü ve sağlık çalışanları pandemiyle topyekün mücadele için seferber olurken, sağlık çalışanlarının yıpratıcı, hedef gösteren açıklamalardan kaçınılması gerekmektedir. Her bir sağlık çalışanının yüzünün gülmesine, işine dört elle sarılmasına, iş barışının ve çalışma huzurunun sağlanmasına özellikle bu süreçte büyük ihtiyaç olduğunu hiçbir kimsenin unutmaması gerekir. Bu yüzden sağlık çalışanları hakkında suçlama yapılmadan ilgili mercilerden olayla alakalı ayrıntılı bilgi almadan çalışanları hedef göstermek moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilenmekte olup Sayın milletvekilinden bu konudaki hatasını düzelterek olayı yapan kişileri tekrar kamuoyuna duyurmasını bekliyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.