Sağlık-Sen İzmir'den sınav çağrısı!

Sağlık-Sen İzmir'den sınav çağrısı!

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şubesi Engelliler Komisyonu Başkanı Bayram Korkmaz, pandemi ve engellilerin sıkıntı yaşamaması dolayısıyla, adayların bulundukları illerde sözlü sınava tabi tutulmalarını istedi.

Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık Bakanlığı tarafından 04 Ekim 2020 tarihinde yapılmış olan Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sınav sonuçları açıklanmış olup sınavda başarılı olanlar arasından ilan edilen münhal kadro sayısının 2 katı kadar adayın 15 Mart – 09 Nisan 2021 tarihleri arasında Bakanlığınız Ankara Bilkent Yerleşkesinde sözlü sınava alınacağı duyurulmuştur. Düzenlenecek olan sözlü sınavlar; Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gidiş ve gelişlerde toplu hareketlenmelere sebep olacak ve ülkemizin içinde bulunduğu pandemi sürecinde bu hareketlenme yüksek risk teşkil edecektir. Diğer taraftan sınava katılan ve başarılı olan engelli memurlar için bu durum daha da meşakkatli ve zorlu olacaktır. Tekerlekli sandalye, koltuk değneği ve buna benzer yardımcı desteklerle hareket eden veya yürüme güçlüğü çeken engelli bireyler için şehirlerarası seyahatin ne kadar güç ve zorlu olacağı aşikârdır. Yukarıda anlatılan hususlar göz önünde bulundurularak; yapılacak olan sözlü sınavın iptal edilip katılmaya hak kazanan adayların hepsine 100 tam verilmesini veya sözlü sınava katılmaya hak kazanan Engelli adayların sözlü sınavından muaf tutulması veya bulundukları illerde sözlü sınavlarına alınmaları hususunda talebimiz bulunmaktadır.”

Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise;  Bakanlık tarafından açıklanan takvime göre, öncelikli olarak engelli memurlara mülakatta pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.  Bu mülakatlar karar verme konusunda kesinlikle asli unsur olmamalıdır. Belirleyici ve asıl olan yazılı sınavda gösterilen başarı ve sıralama olmalıdır. Ayrıca yaptığımız görüşmeler neticesinde Görevde Yükselme mülakatlarının hemen akabinde Unvan Değişikliği Sınavı mülakatlarının da yapılacağının bilgisini aldık” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.