SAĞLIK-SEN’DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

SAĞLIK-SEN’DEN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Sağlık-Sen İzmir Engelliler Komisyonu Başkanı Bayram Korkmaz, engelliler haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. 

Engelliler Haftası ile ilgili açıklama yapan Başkan Bayram Korkmaz, engellilerin sadece yılda bir gün yada bir hafta hatırlanmaması gerektiğine vurgu yaptı. 

Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  “Engelliler Haftası, bir kutlama değil, farkındalık oluşturma günleridir. Engelli vatandaşlarımızın sorunları sadece bir gün ve haftada değil, sürekli ele alınmalı, gündemde tutulmalıdır. Engellilerimizin hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması gerekmektedir.  Ülkemizdeki engelli vatandaşlarımız, çözüm bekleyen birçok sorunuyla toplumsal hayatın içerisinde yer almaktadır. Bu sorunların çözümü kadar engelliliği ortadan kaldıracak tedbirleri almak da önemlidir. Bu konuda devletin yanı sıra sivil toplum örgütlerine de büyük görevler düşmektedir. Sağlık-Sen olarak  çalışan engellilerimizin yaşadığı sorunların takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çalışma ortamlarının uygun hale getirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için üzerimize düşeni yapmanın çabası içinde olacağız.”

shutterstock_678750160_16_9_1543816318-880x495_16_9_1557471027-001.jpg

Sağlık-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ekrem Özdemir ise “Farklılıklara hoşgörülü olmak, iletişimi doğru kurmak, empati yapmak, eşit bireyler olduğumuzu hissettirmek ve hissedebilmek ve ona göre davranmak engelli bireylerimiz, arkadaşlarımız, yakınlarımız için yapacağımız en doğru davranıştır. Engel koymadan, engelleri kaldırarak, engelli, engelsiz birlikteliğini sağlayabildiğimiz çalışma hayatında var olmak ümidi ile Engelliler Haftası’nın toplumumuzda farkındalık yaratılarak kutlanmasını diliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.