Sağlık Turizmi 2022'de artacak

Sağlık Turizmi 2022'de artacak

Türkiye’de sağlık turizmi atılımına ilişkin konuşan Medical in Türkiye Genel Müdürü Bilge Fatma Işık; ‘’Çok yakında Türk sağlık turizminde başarı hikâyeleri yazmaya başlayacağız." dedi.

Türkiye’ye 2019 yılında sağlık turizminde 1 milyon kişiyi ağırladı. Gurbetçi sağlık turisti, kayıt dışı sağlık turisti, sağlığın turistini turistin sağlığı saymak sağlık turizmi sektörünün ayrı sorunları olarak karşımıza çıkıyor. Sağlık turizmi alanında yeterince denetim sağlandığı takdirde Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’nin tüm bu sorunları çözmesi mümkün. Türk sağlık turizminin gelişmesi adına şuan 310 olan Sağlık Turizmi Aracı Kuruluşu sayısı hızla 1000’li sayılara ulaşmalı. Sağlık Turizminde herkes rolünü doğru etik ve kurallara uygun hale getirmelidir. Yetki ve etik kural gaspı yapmamalı. Bununla birlikte kayıtlı hasta ve kontrollerle disipline edilmelidir.

Türk Sağlık Turizminin Yaralarını Sarmak Mümkün

Medical in Türkiye, sağlık turizmi için ABD ve Almanya modelini Türk sağlık turizmine kazandırmak için çalışıyor. Kurum olarak sağlık turizmi etik manifestosu çerçevesi içerisinde çalışmalarına devam eden Medical in Türkiye yetki belgesi olmayan sağlık kuruluşları ile çalışmayı reddetmektedir.

Medical in Türkiye Sağlık turizm yetki belgesi olan kurumlarla da belli bir alanda ortaklık kurar. Branş bazlı çalışır. Branşlarda ikiden fazla çalışma arkadaşını kabul etmez. Sağlık kuruluşu Medical in Türkiye için 2 branşta çözüm ortağı olarak tarif edilmektedir.

1641305605-top-view-plane-tickets-mask-001.jpg

Doktor merkezli bir sağlık turizmi manifestosunu Türkiye’ye kazandırmak amacıyla çalışan Medical in Türkiye binanın ve hastanenin doktordan sonra geldiğini kabul eder ve buna uygun olarak çalışmalarını sürdürür. Bu amaçla çalışmalar doktor merkezli iletişim ve pazarlama disiplini ile çalışır.

Türkiye’de sağlık turizmi atılımı ile ilgili konuşan Medical in Türkiye Genel Müdürü Bilge Fatma Işık; ‘’Çok yakında Türk sağlık turizminde başarı hikâyeleri yazmaya başlayacağız. Hep birlikte yazdığımız bu başarı hikâyelerinin merkezinde ise çok kıymetli doktorlarımız olacaktır dedi. Sözlerine 2022 sağlık turizminde disiplin ve değişim yılı olacağını belirterek devam eden Işık, Medical in Türkiye’nin 12 özel faydalı model başvurusu ile inovatif bir işletme olarak Türk Sağlık turizmine yön vereceğine inanıyoruz. 2022’de Türk sağlık turizminde fark yaratacağız.’’ diyerek konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.