Sağlıkçı Adayların Üniversite Başarısı

Sağlıkçı Adayların Üniversite Başarısı

İzmir Sağlık Koleji'nden mezun olan öğrencilerin büyük bölümü, Meslek Liselerinin ayrıcalıklı yerleşme koşulu olan sınavsız geçiş sistemi ile İzmir’in en çok talep gören devlet ve özel üniversitelerine girmeye hak kazandı.

Bornova'daki Özel İzmir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden ( Özel İzmir Sağlık Koleji )  mezun öğrenciler, üniversiteye girişte önemli bir başarıya imza attı. Okullarından mezun olan öğrencilerinin bir bölümünün işe başladığını, üniversiteye devam etmek isteyenlerin ise üniversiteye girdiğini belirten Okul yetkilileri, "Öğrencilerimiz üniversiteye girişte büyük bir başarı elde etti. Öğrencilerimiz puanı yüksek kamu ve özel üniversitelerine girerek gururumuz oldular" dedi.

HEM MESLEĞE HEM DE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

Öğrencilerini teorik ve uygulamalı mesleki dersler, staj programlarıyla mesleklerine, temel branş dersleri ve rehberlik hizmetiyle ise üniversiteye hazırladıklarını belirten okul yetkilileri, "Mezun olduktan sonra çalışmayı tercih eden öğrencilerimiz, şu an özel hastanelerde görev yapıyorlar" diye konuştu.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NİN SINAVSIZ GEÇİŞ KONTENJANININ YÜZDE 50'Sİ İZMİR SAĞLIK KOLEJİ’NDEN


Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden alınan bilgilere göre İzmir Sağlık Koleji öğrencileri, Ege Üniversitesi Anestezi Bölümü'nün kontenjanın yüzde 50'si doldurdu. Dokuz Eylül, Kâtip Çelebi, Pamukkale, Ekonomi, Aydın, Uşak, Yeni Yüzyıl, Arel gibi üniversitelerindeki Anestezi, Fizyoterapi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı, Laboratuvar Teknisyenliği, İş Sağlığı ve İşçi Güvenliği, Odyometri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümlerini kazandılar.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.