Sağlıklı Beslenmenin Önemi Pandemide Arttı

Sağlıklı Beslenmenin Önemi Pandemide Arttı

Covid-19’a karşı korunmak için güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak gerektiğini belirten Gözde Kuşadası Hastanesi Diyetisyeni Eda Topbaş, pandemi sürecinin duygu durumunu ve yeme alışkanlıklarını da etkilediğini söyledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid19 ile mücadele etmek ve bağışıklık sistemini korumak için doğru ve dengeli beslenmenin her yaş grubu için önemli olduğunu vurgulayan Gözde Kuşadası Hastanesi Diyetisyeni Eda Topbaş, “Pandemi nedeniyle evde geçirilen sürenin artması, sürekli izlenen pandemi haberleri, artan endişeler, duygu durumuna bağlı yiyecek tüketme arzusunun artması ve fiziksel aktivitenin azalması, vücut ağırlığında artışlara neden olabilmektedir. Gerek ağırlık kontrolünü sağlamak gerekse bağışıklığı güçlü tutmak adına beslenmede doğru davranışlarda bulunmak önemlidir. Rafine hazır gıdalardan uzak durmak, Akdeniz diyetinin temelini oluşturan meyve, sebze ve tam tahıllı ürünlerden zengin, doymuş yağ içeriği düşük beslenme modeline uymak önemlidir. Ayrıca bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkileri olduğu bilinen antioksidan vitaminler, D vitamini, omega 3, çinko, pre ve probiyotiklerin tüketimine günlük beslenmede özen gösterilmelidir” dedi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

COVID-19 hastalığının bulaşmasını önleyen veya tedavi eden herhangi bir yiyecek ya da içecek olmadığını kaydeden Diyetisyen Eda Topbaş, bununla birlikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin fiziksel aktivite ve düzenli uykuyla beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin altını çizdi.

dyt-eda-topbas-kopyasi.jpeg

Diyetisyen Topbaş, şu bilgileri verdi: “Mikro besinlerden zengin sebze ve meyvelerin bağışıklık üzerindeki olumlu etkisi bilindiğinden, bu dönemde, yüksek miktarda mineral, antioksidan ve vitamin içeren sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenini takip etmek önemlidir. Özellikle antioksidan olan E vitamini, C vitamini ve beta karotenin günlük beslenmede yer alması gerekir. Beta karoten sarı, turuncu meyvelerde ve yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunurken, C vitamini kaynakları kırmızı biber, portakal, çilek, brokoli, limon, diğer meyve ve sebzelerdir. E vitamininin başlıca besin kaynakları ise, soya fasulyesi, güneş yağı, mısır, buğday tohumu ve ceviz gibi bitkisel yağlar , fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar, ıspanak ve brokolidir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.