Sağlıklı fit lezzetler! Esra Aran yazdı...

Sağlıklı fit lezzetler! Esra Aran yazdı...

Spor ve hareket kadar dikkat edilmesi gereken bir önemli konu ise kuşkusuz ki beslenme.

Yazın gelmesiyle birlikte formuna dikkat eden, spora ve daha aktif bir yaşam sürmeye başlayanların sayısı artıyor. Spor ve hareket kadar dikkat edilmesi gereken bir önemli konu ise kuşkusuz ki beslenme.

Şeker ilavesiz, yüksek lifli, doğal proteinli ve tamamen evde hazırlayabileceğiniz diyetisyen esra aran’ın fit tariflerini, mutlaka yemek defterinize kaydetmeyi unutmayınız.  Günün her saatinde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir lezzet…

Tarif1- EA Fit Bar

3 su bardağı yulaf ezmesi

5 adet hurma

1 çay bardağı süt

25 gr  tereyağ

Çok az tuz

1 avuç içi file fıstık

3 avuç badem

1 portakal kabuğu rendesi

Yarım portakal suyu  

Yapılışı: çekirdeksiz 5 adet hurmayı mutfak robotuna koy. Üzerine süt ekleyip, iyice mama kıvamına gelene kadar çekin. Karışımı geniş bir kaseye koy. Üzerine yulaf ezmesi, tere yağ ve tuzu ekle. Üzerine portakal kabuğu ve suyunu koy. Bir hışım karıştır. Sonra file fıstık ve badem ekle. Birbiri ile kaynaşana kadar karıştır. Küçük bir kaba yerleştirmeden önce kabı yağlayın. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede alt üst çizgide 30 dk pişiriniz. Piştikten sonra fırından çıkartın. 15 dk sonra dilimleyin.

Tarif 2-EA Fit pancake

2 adet orta boy muz

2 adet yumurta

1 çay kaşığı kabartma tozu

Yarım çay kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

1 çay kaşığı vanilya

Yapılışı : muzları çatalla iyice ezin. Ezdiğiniz muz püresine yumurta, kabartma tozu, tarçın ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam olsun.  Pancake tavasında minik yuvarlaklar şeklinde pişirin. ( krep gibi)

Üzeri için 2 yemek kaşığı sade probiyotik yoğurt ile çileği blenderdan geçirin. Sos haline getirin.  Pişirdiğiniz pancakeleri üst üste koyun. Üzerine hazırladığınız sosu ekleyin. İsterseniz yanına dilimlenmiş çilek ekleyebilirsiniz.  Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.