Sağlıklı lezzetlerin adresi İncir Evi

Sağlıklı lezzetlerin adresi İncir Evi

Koronavirüs salgını döneminde en çok önem kazanan konulardan biri insanların sağlıklı gıdalara yönelmesi oldu.

Dünya ticaretinde ilk sıralarda yer alan Türk Kuru meyvelerini iç pazara sunan İncir Evi, özenle seçilip hazırlanan ürünleri ve ‘sağlıklı lezzetler’ sloganı ile bayrama hazır. Kuru meyveli çikolatalar, drajeler, barlar, reçeller ve tatlılar akraba ziyaretlerinin ve bayramların tercih edilen farklı alternatif seçeneği oldu.

Tüm dünyayı sarsan korona virüse karşı beslenme yöntemlerine ilişkin açıklama yapan ve hastalıktan korunmak için bağışıklık sisteminin önemine dikkat çeken İncir Evi Yetkilileri, “Pandemi döneminde alınacak gıdaların vücuda destek olacak ve besin değeri yüksek olması önemlidir. Zor dönemi rahat atlatmak için seçilecek gıdaların protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidan yönünden zengin olması dengeli beslenme açısından da büyük önem taşıyor. Pandemi döneminde önemi ortaya çıkan vücut bağışıklığının bir numaralı dostu kuru meyveler, dikkat çeken inovatif sunumları, şık ambalajları ile özel günler ve Kurban Bayramı’nda sağlık ve lezzet arayan sevdiklerinize sunacağınız değerli bir hediyelik ürün olacak. Her kıtadan onlarca ülkeye yaptığımız ihracat tecrübemizle ürünlerimizi ülkemizde de aynı kaliteyle sunuyoruz. Ayrıca web sayfamız üzerinden tüm Türkiye pazarına ulaştırdığımız faydaları saymakla bitmeyen kuru meyveler içerdiği yüksek protein, vitamin ve minerallerle hücreleri yeniliyor. Gribal hastalıklar başta olmak üzere bir çok hastalıktan koruyor. Sindirimi kolaylaştıran bu ürünler içerdiği benzaldehit maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini de önlüyor. Tüm özellikleri ile tam bir sağlık kaynağı olan kuru incir, kuru kayısı, fındık gibi kuru meyveler ülkemizin de önemli ihraç kalemlerini oluşturuyor” dedi.

Kuru meyvelerin faydalarından bazıları:

KURU ÜZÜM: Vücudun günlük ihtiyacı olan enerjiyi sağlayan en güçlü besindir. Özellikle solunum yolu hastalıklarında birebir fayda sağlar. Günde tüketilen 8 tane kuru üzüm hem yüksek tansiyonu dengeler hem de bağışıklık sistemini iltihaplı bakterilere karşı korur. 

KURU İNCİR: Yağ ve sodyum oranı sıfır olan kuru incir damar tıkanıklığını önler. Bol miktarda protein barındırdığından kemik ve kas gelişiminde oldukça etkilidir. 

KURU KAYISI: En yüksek lif kaynağıdır. Kabızlığı önleyerek şişkinlik ve gaz sorununu giderir. Bu sayede yaşam kalitesini yükselterek stres ve depresyon oranını azaltır. Uzmanlar potasyum zengini kayısıdan günde 4 tane tüketilmesi ile kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranının azalacağını vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.