Sağlıklı yaşam için yola çıkıp uluslararası dostluk kurdular

Sağlıklı yaşam için yola çıkıp uluslararası dostluk kurdular

5 ülkede 2 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen projenin sıkı dostluklar kuran paydaşları Foça’da düzenlenen final programıyla birbirlerine veda ederken duygulandılar.

Beslenme Dostu Okul Sertifikası'na da sahip olan Foça Bedia Midilli İlkokulu’nda görevli İngilizce öğretmeni Nurhayat Aksoy, Erasmus+ K219 programı kapsamında 'Healty Foods Happy Moods' (Sağlıklı Yemekler Mutlu Yaşamlar” adını verdiği bir proje hazırladı. Proje 2 yıl önce hayata geçirildi. Obezitenin zararları konusunda farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşamın ve doğru beslenmenin önemini, spor yapmanın gerekliliğini uygulamalarla benimsetmek amacını taşıyan projeye Polonya’nın Koscian, İtalya’nın Mazzarino, Romanya’nın Suceava, Hırvatistan’ın Zagrep kentlerinden birer ilkokul paydaş olarak katıldı. Öğrenci ve öğretmenler ülkeler arası ziyaretlerle proje kapsamındaki faaliyetlere katıldılar. Paydaş il ve ilçeleri ile kültürlerini tanımanın yanısıra aralarında büyük dostluklar oluşturdular. Projenin finalini koordinatör ülke ve okul olarak Foça Bedia Midilli ilkokulu yaptı. Diğer ülkelerden gelen 8 öğretmen Foça’da ağırlanırken, proje kapsamında düzenlenen aktiviteler, seminerler, uygulamalı sportif faaliyetler, öğrenci ve öğretmenlerin katılımyla yapılan ülke ziyaretleri ile elde edilen sonuçlar raporlaştırıldı.

Veda töreninde konuşan proje koordinatörü öğretmen Nurhayat Aksoy; “Öğrencilerimiz ve aileleri için son derece başarılı bir proje gerçekleştirdik. Öncelikli amacımız öğrencilerimizi paketli ve zararlı gıdalardan uzaklaştırmak, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaktı. Düzenli olarak boy kilo endeksi yaptık. Bu konuda Toplum Sağlığı Merkezi ile birlikte çalıştık. Obez ve obeziteye yatkın öğrencileri tespit ettik. Onlar için beslenme ve spor programları hazırladık ve uyguladık. Aileleri işin içine kattık. Her sabah 10’ar dakikalık sabah sporundan sonra derslere başladık. Hem spor alışkanlığı edinen, hemde okula geç kalmamaya ve spor saatini kaçırmamaya özen gösteren bir öğrenci yapısına ulaştık. “ dedi.

Bedia Midilli İlkokulu Müdürü Ayla Bayram da;  projenin öğrenci sağlığını düşünüp tartıştıkları bir dönemde ortaya çıktığını ve hem öğrencilerin hemde Foça halkının yaşamında bir farkındalık yaratarak tamamlanmasından mutlu olduklarını söyledi.    

Proje’nin Hırvatistan’lı paydaşlarından Başkent Zagrep’in Titusa Brezavackok İlkokulu öğretmeni Maya Sokac ise projenin parçası olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını, iyi deneyimler, öğrenci ve öğretmenler arası paylaşım ve kurulan dostlukların unutulmaz olduğunu dile getirdi.  

Bedia Midilli İlkokulunda düzenlenen veda töreninde paydaşlara sertifika ve plaketleri takdim edildi. Birlikte pasta kesen ve bundan sonrada görüşmeleri sürdürerek yardımlaşmayı dileyen paydaşlar duygulu anlar yaşayarak ülkelerine uğurlandıla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.