SAĞLIKTA EK ATAMA BU YIL ZOR OLACAK

SAĞLIKTA EK ATAMA BU YIL ZOR OLACAK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Sağlık Bakanlığı’nda henüz gerçekleştirilmeyen ‘ek atama’ konusunu TBMM gündemine getirdi.

Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda hem Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a hem de Maliye Bakanı Naci Ağbal’a konuyla ilgili sorular yöneltti. Sağlık Bakanı Demircan topu Maliye Bakanlığına atarken, Maliye Bakanı Ağbal kapsamlı bir açıklama yapmadı ama çalışmaların sürdüğünü belirtti 
 
GÜRER: “SAĞLIKTA EK ATAMA NE ZAMAN YAPILACAK?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, sağlıkta ek atama yapılmasını dört gözle bekleyen sağlıkçıların taleplerini Meclis Genel Kurulu’nda gündeme getirdi. CHP milletvekili Gürer, Torba Yasa görüşmeleri sırasında Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a et atamalarda ilgili soru yöneltti. Gürer, ek atamalarda ilgili daha önce söz verildiğini hatırlatarak “yılın sonuna gelindi, bu ek atamalar ne zaman yapılacak? Bunu atanacak olan sağlıkçılar beliyor” dedi.
 
GÜVENLİK SORUŞTURMASI SÜRESİ ÇOK UZUN
 
CHP Niğde Milletvekili Gürer ayrıca, atama yapılanların güvenlik soruşturması için geçen sürenin uzunluğuna da dikkat çekerek, güvenlik soruşturması süresinin kısaltılmasının mümkün olup olmadığını sordu. 
 
SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: “EK ATAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
 
CHP Milletvekili Gürer’in sorusuna Genel Kurul’da yanıt veren Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Maliye Bakanlığı’nın kadro açtığında atama yapacaklarının ifade etti. Bakan Demircan, “Bizim ihtiyacımız var ve inşallah önümüzdeki dönemde de Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde atamalarımız olacak. Ama bütçe görüşmeleri tamamlanmadan bu konuda bir sayı vermem yanlış olur” diye konuştu. 
 
GÜRER: “SAĞLIKÇILARDAN ÇOK MESAJ ALIYORUZ”
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda Torba Yasa’nın görüşmeleri sırasında aynı konuyu bu kez Maliye Bakanı Naci Ağbal’a yönelttiği soru ile gündeme getirdi. Gürer, “Bira önce Sağlık Bakanımız buradaydı. Kendisinden önceki Sağlık Bakanı ek atamaların yılsonuna kadar yapılacağını söylemişti. Sağlık Bakanımız da bira önce ek atamalarla ilgili çalışmanın Maliye Bakanlığı’nca yürütüldüğünü ifade etti. Yılın bitimine iki ay kaldı. Bize de bu konuda çok mesaj geliyor. Maliye Bakanı oradayken, sağlıkta ek atamaların yapılıp yapılmayacağı konusunu gündeme getirmemizi istiyorlar” ifadelerini kullandı. 
 
“ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
 
CHP Milletvekili Gürer’in sorusuna Meclis Genel Kurulu’nda yanıt veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, bu konuda kapsamlı bir açıklama yapmayacağını ancak, konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ifade etti. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.