SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI DÜZENLENMELİ

 SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI DÜZENLENMELİ

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cem Kavur, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başta işini özveriyle yapan sağlık çalışanları olmak üzere ülkemizin kalkınmasında önemli pay sahibi olan; emeğiyle, alın teriyle, üretimiyle ülke için değer üreten bütün çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diyerek sözlerine başlayan Başkan Cem Kavur, Gelecek Partisi iktidarında emekçilerin alın terlerinin karşılığını alabileceğini, daha iyi şartlarda çalışabilmeleri için yasal düzenlemelerin yapılacağını ve istihdamın teşvik edileceğini söyledi.

 Başkan Kavur, “Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü maalesef Kovid-19 salgınının gölgesinde kutluyoruz. Bu süreçte ülkemiz genelinde yüzbinlerce çalışan işsiz kalırken, çalışanların çoğu da işini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Bu sorunun gerçekçi ekonomi politikaları ile aşabiliriz. Partimiz işçilerimizin, çalışanların yanındadır. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için Genel Merkezimizin Ekonomi Kurulları sürekli çözüme yönelik çalışmalar yayınlıyor. Hükümetin sesimize kulak verip vatandaşların taleplerini karşılaması gerekmektedir. Çözüm bulamıyorlarsa bizim yayınladığımız ekonomi politikalarını uygulasınlar yeter” dedi.

 BU YIL 1 MAYIS’I, TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ATFETTİK

Toplumun genelinin bu yıl Bu yıl 1 Mayıs'ı tüm sağlık çalışanlarına atfetme konusunda mutabık olduğunu belirten Başkan Kavur,  “Yurdun her yerinde canla başla, her türlü riski göze alarak özveri ile çalışan tüm sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler derhal hayata geçirilmeli, bu kapsamda daha önce hükümetin de söz verdiği yıpranma payı düzenlemesi derhal uygulamaya koyulmalıdır” diyerek sağlık çalışanları için acil olarak uygulanmasını istedikleri taleplerini açıkladı.

 SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KALICI “ÖZEL HİZMET TAZMİNATI”

Başkan Kavur  “Sağlık çalışanlarına üç ay boyunca döner sermaye ödemesinin tavan tutardan yapılması uygulaması doğru fakat eksiktir. Bu, sağlık çalışanlarının sadece bu kritik dönemde hatırlandığı, salgın hastalık geçtikten sonra devletin çalışanını unuttuğu bir uygulamadan öteye gitmemektedir. Sağlık çalışanları bulaşıcı hastalık kapma riski ile sadece bu dönemde değil çalışma hayatı boyunca sürekli karşı karşıyadır. Tüm sağlık çalışanlarına kalıcı “özel hizmet tazminatı” hakkı verilmelidir.

 İŞÇİ STATÜSÜNE DE DÖNER SERMAYE GELİRİ

 Sağlık kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanlar, döner sermaye geliri olmadığından üç aylık sürede döner sermayenin tavan tutardan hesaplanarak ödenmesi uygulamasından faydalanamamaktadır. Bu çalışanlar da en az hekim ve yardımcı sağlık personeli kadar özveri ile çalışmakta ve risk altındadır. Bu kesimin de döner sermaye gelirinin olması sağlanmalı ve bu düzenleme hayata geçirilinceye kadar bu üç aylık sürede çift maaş ile ödüllendirilmelidir.Salgın hastalıkla mücadele kapsamında evine, ailesine gitmemesi gereken sağlık çalışanlarının kamu ya da özel konaklama tesislerinde ücretsiz faydalanmasının önü tamamen açılmalıdır.

 SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI DÜZENLENMELİ

Salgın hastalıkla mücadelede özel sağlık kurumu çalışanları da sorumluluk almaktadır. Bu kesimin de bu üç aylık dönemde kamuda çalışan meslektaşları gibi taltif edilmesi doğru olacaktır.Sağlıkta şiddet yasası derhal düzenlenerek hayata geçirilmelidir” dedi. 

Açıklamasının sonunda  Başkan Kavur  "Hayatlarını helal alın teriyle kazanan tüm işçi ve emekçi kardeşlerimizin gününü tekrar kutluyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.