Sagopa Kajmer, Emre Yücelen'in konuğu oldu!

Sagopa Kajmer, Emre Yücelen'in konuğu oldu!

Emre Yücelen, "Emre Yücelen Şan Dersi" adlı YouTube kanalında Türk rap müziğinin efsane ismi Sagopa Kajmer'i ağırladı.

Sagopa Kajmer'in; müzik geçmişi, kariyer başlangıcı, rap dünyasına bakışını anlatttığı ve birinci bölümünün büyük ilgi görerek YouTube trendler listesinde üst sıralara yükseldiği programın 2. bölümünde, Sagopa Kajmer, yine  Emre Yücelen'e çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. 

"CEZA İLE DİSSLEŞMEM TRAVMATİK BİR DURUMDU. İNSANLAR MAGAZİNİ SEVİYOR !"

Sadece müzik yaptığını, maddi tarafı ve çekişmeli rekabet konuları ile ilgilenmediğini söyleyen Sagopa Kajmer; " Bu işte egosuz olmak gerek. Zamanında hepimizde ego vardı. Birisi benden iyi olduğunu söylediğinde, "sen benden iyisin ha, haydi kanıtla bakalım" gibi şeylere giriyorduk. Birbirimize diss atıyorduk. Ama yaş ilerleyince "hey gidi be...Sana ne güzel küfür etmişim" diyorsun. Bize "Ceza ile aranızda dissler oldu, Türk Rap’ine çok güzel şarkılar kazandırdınız" diyorlar. Bence şarkıların güzelliğinden öte bizim ruh halimizin kötülüğüyle alakalı bir şeydi. Onun ruhi hali iyi olsa bana öyle demezdi, benim iyi olsa ben öyle demezdim. Ortalıkta büyük bir travmatik durum var aslında ama insanlar mutlu. "Bakalım şimdiki tokadı nasıl atacak Sago, bakalım o nasıl cevap verecek?" diyorlar. Sonra anlıyorsun ki, insanlar aslında magazini seviyor" dedi.

0-(5)-040.jpg

"TÜRKİYE'DE RAP DÜNYA İLE KAFA KAFAYA GİDİYOR. LİRİKLERİMİZ ONLARDAN DAHA İYİ !"

 "Şarkılar güzel, Amerika'nın aynısını yapabiliyoruz, hiçbir eksiğimiz yok. Hatta belki sözlerimiz onlardan daha iyi. Dünya standartları ile kafa kafaya gidiyoruz. Rap yükselsin de nasıl yükselirse yükselsin derim. Bunu yıllardır bekliyoruz” şeklinde konuştu.

"FULL AUTO-TUNE İLE CANLI SÖYLEMEK DİNLEYİCİLERE TERBİYESİZLİKTİR !"

 "Kendi sesimizi de ihmal etmemeliyiz"  diyen Kajmer ; "Kendi sesimizin tamamında auto-tune olduğu zaman, hele de bunu sahneye taşıdığınızda dinleyicinize de terbiyesizlik oluyor. Yapamıyorsun da kullanıyorsun gibi olur. Playback yapmış gibi oluyor. Parçalar güzel ama ben orada bir robotu dinliyor gibi hissedeceksem şarkıyı başka tür bir şarkı olarak dinlemeliyim. O şarkı aslında hileli bir şarkı. Çünkü seni düzelten bir şey var orada, sen onu okuyamıyorsun ki. auto-tune hazıra konmak gibi bir şey oluyor. Aslında laf ettiğin şeyleri yapmış oluyorsun. Herhangi bir popçu ismi söylendiğinde "ne dinleyeceğim bunu" diyorsun ama sen de ona yakın bir şey yapmış oluyorsun ve kendinden uzaklaşıyorsun” dedi.

 "GELECEKTE HERKESİN BİRBİRİ İLE İYİ ANLAŞTIĞI BİR RAP İSTİYORUM !"

Emre Yücelen'in "rap müziğin geleceğini nasıl görüyorsun ? " sorusuna Kajmer; " Her insan gibi geleceği görmüyorum ama gelecekte herkesin birbiriyle iyi anlaştığı bir rap istiyorum. Ben şu rapçiyi sevmiyorum deyince o rapçinin değeri eksilmiyor; Ama onun sevenlerinin gözünde senin değerin eksiliyor. İnsanlar gerçek hallerini göstermek zorundalar. Ben  müzikal anlamda seviyorsam seviyorum derim. Beğenmediğime beğenmiyorum derim" şekilde konuştu.  

Toplamı iki saate yakın süren röportajın sonunda ise, Emre Yücelen ve Sagopa Kajmer, izleyicilere  ileriki dönemde yeniden röportaj gerçekleştireceklerinin haberini verdiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.