‘SAHİBİNDEN’ EMLAK KRİZİ!

‘SAHİBİNDEN’ EMLAK KRİZİ!

Ali Eyce yazdı...

Bugün Hakkımız Hukukumuz programında Avukat Mürsel Yiğit ve Avukat Merve Camut Yiğit ile Gayrimenkul Hukuku üzerine konuşacağız.

Hem son çıkan kurallarla gayrimenkul piyasasındaki değişimi, hem de bu değişime bağlı olarak aile hukuku içindeki gayrimenkul hukukunu.

Mal canın yongasıdır misali.

Gayrimenkul piyasasını en aza sizler kadar yakından takip eder olmak, hem fiyat anlamındaki değişimlerden, hem piyasa şartlarının değişiminden, hem de ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün yaşadıklarından.

Her sokak başında, sonunda ve ortasında büfe gibi açılan gayrimenkul işi yapan işyerlerinin önünden geçen bir şey dikkatimi çekti.

Artık ‘O ev bu para, şu ev bu para’ diye tabelalar çoğunda yok, var olanda da sayılı.

Gayrimenkul üzerine satış yapan internet sitelerine baktım, ilan sayısı 800, 700 binlerden 300 binlere düşmüş.

cin-7pqhwutpxg.jpg

Satılık olduğu iddia edilen, varlığı veya yokluğu tartışılır 500 bin ev ilanı bir hafta da yok olmuş.

Hatta bazı gayrimenkul veya emlak ofislerinin internet siteleri kapatılmış, açıksa da içinde ne satılık, ne kiralık yer var.

Yasayla, gayrimenkul ve emlak ofisi piyasasında otomatik bir temizlik olmuş, kirli ilanlar, aslı olmayan ilanlar, kirli işleri olanlar, kirli işlerden para kazananlar, yüksek cezaları duyunca piyasadan elini ayağını çekmiş durumdalar.

İşini ciddi yapan, elinde gerçekten satılık gayrimenkul bulunan, fiyatlarla ilgili dolaylı veya direk müdahalesi olmayan çoğu gayrimenkul sahibi, yeni kurallardan çok ama çok mutlu.

Olayın sadece para kazanmak olduğu kısmından dolayı mesleki olarak mağdur olduklarını belirtenler, bu mesleğin daha ciddi şekilde yapılabileceğinden, gayrimenkul alım veya satımının gayrimenkul firmalarından yapılmasının öneminin daha da artacağından dolayı mutlular.

Onlar da, merdiven altı, çantacı, internet üzeri, varlığı ve yokluğu belli olmayan, fiyatları sürekli değişen, gayrimenkul piyasasında güvensizlik yaratanlardan şikâyetçiler.

Öte yandan, yetki belgesiyle emlakçı ofislerinin açılmamasını, bir gayrimenkulün satışının sadece bir kişide bulunmasından, asıl işi bu olmadığı halde piyasa içinde para kazanabilmek adına alım satım işlerine giremeyecek olmalarından da mutlular.

Bir masa, üç sandalye, bir televizyon mantığıyla gayrimenkul işinin yapılamayacak olması, gayrimenkul piyasasında iş yapabilmek için kurumsal kimliklerin oluşmaya başlayacak olmasından dolayı da çok umutlular.

Gayrimenkul mesleğinin sahipleri, mesleklerinin kolay yoldan para kazanılan bir meslek olarak görülmesinden çıkmasından dolayı da mutlular.

Gayrimenkul piyasasındaki daha çok değişimi de bugün Hakkımız Hukukumuz programında canlı yayında dinleyebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.