Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'nde operasyon... Çok sayıda gözaltı var

Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri'nde operasyon... Çok sayıda gözaltı var

FETÖ soruşturmasında Sahil Güvenlik, Deniz Kuvvetleri ve Jandarma Genel komutanlıklarında aralarında muvazzafların da olduğu çok sayıda kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Jandarma, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik komutanlıklarında gerçekleştirilen operasyonlarda 14'ü asker, 8'i FETÖ'nün mahrem sorumlusu olmak üzere 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline yönelik daha önce yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda yeni bir operasyon için düğmeye basıldı. Bu kapsamda halen görevde olan 2 albay, 1 yarbay, 3 binbaşı, 2 yüzbaşı ve 6 astsubay olmak üzere 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bu iki komutanlıktaki FETÖ'cü askerlerin mahrem sorumlusu olduğu belirlenen 8 kişi de gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin işlemleri Ankara merkezli 7 ilde devam ediyor. 

Jandarma Genel Komutanlığına yönelik FETÖ operasyonunda ise halen görevde olan 6 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin gözaltı işlemleri halen devam ediyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.