Sahte Binance hesabından 4 milyonluk BTC vurgunu

Sahte Binance hesabından 4 milyonluk BTC vurgunu

Kripto para piyasasından dolandırıcılık haberleri gelmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aya damgasını vuran Thodex vurgunundan sonra üst üste birkaç yerli borsadan daha kapatma haberi almış, çok sayıda kullanıcı mağduriyetiyle karşılaşmıştık. Şimdi bunun bir yenisi popüler sosyal medya platformu Twitter‘dan geldi.

Kendini Binance TR destek hesabı olarak tanıtan bir kullanıcı, takipçilerinden yüklü miktarlara kripto para talep etti. Dolandırıcılar bu sayede adeta bir servet kazandı.

sahte-binance-tr-hesabi-500-bin-dolarlik-bitcoin-caldi-2.jpg

Bitcoin dolandırıcıları 500 bin dolar değerinde kripto para topladı

Mehmet Selim adlı bir Twitter kullanıcısı, platformda dolandırıcılık gerçekleştiren @BinanceTrDestek adlı hesap için takipçilerini uyardı. Söz konusu profilin sahte hesap olarak raporlanması için çağrı yapan Selim, kısa süre içerisinde talebinin karşılığını aldı ve hesap kapandı. Bunun üzerine @destek_bitcoin adlı yeni bir hesaba geçen sahtekarlar, yine platformdan uzaklaştırıldı.

KriptoKoin’in haberine göre BinanceTrDestek adlı profil biyografisinde Btc 5x Ödül Havuzu başlığı üzerinden bir cüzdan adresi paylaşmıştı. Dolandırıcılar bu yöntemle kullanıcılardan Bitcoin istedi, karşılığında ise gönderdikleri kripto paranın tam 5 katını geri iade edeceklerini ileri sürdüler. Fakat elbette ki bu gerçek değildi.

Mehmet Ulaş’ın Twitter’dan yaptığı son paylaşımlara göre ise bu dolandırıcıların elde ettiği toplam para 8.66 Bitcoin‘i geçti. 500 bin dolara tekabül eden bu kripto para, yaklaşık 4 milyon 144 bin 200 TL değere sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.