Sahte güneş gözlükleri göz sorunlarına neden olabilir

Sahte güneş gözlükleri göz sorunlarına neden olabilir

Optisyen Erhan Orhan, sahte güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin gözlerde ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtti ve uyarılarda bulundu.

Güneş gözlüğü alırken ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlüklerin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Optisyen Erhan Orhan “Zaten biliyorsunuz bu sene bölgemizin havalarının daha çok sıcak olduğundan dolayı güneş direk göze zarar ettiğinden vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekiyor. Her yerden gözlük alınmaması gerekiyor. Sağlık bakanlığının onay verdiği optisyenlik müessesinden sadece orijinal gözlük alınması gerekiyor. Şimdi piyasada biliyorsunuz işportada ucuz 5 ile 10 liralık gözlük de var. Bunları almamamız gerekiyor. Yani kalkıp ucuza mal edip gözümüzden olabiliriz ondan dolayı buna çok dikkat edelim" dedi.

aw387416-02.jpg

Güneş gözlüğü aldığımızda ultraviyole ışınları kesen ve özellikle polarize yansımayı kıran gözlüklerin tercih edilmesi gerektiğine dikkat çeken Orhan, "İnternet satışlarını önermiyoruz. Çünkü görmeden alındığı zaman göze hem zarar verebiliyor hem sahte ürün gelebiliyor. Bilmediğiniz ürünü alabiliyorsunuz o yüzden internet satışlarını biz uygun görmüyoruz. Hem sağlık olarak hem de maddi manevi olarak dikkat etmek gerekiyor bunlara. Bize danışıp gözlük almaları, hastalarımıza ve vatandaşlarımıza daha faydalı olacağına inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

Havaların çok sıcak olduğunu söyleyen vatandaş Sevda Orhan ise “Gerçekten hava çok sıcak. Bu yıl gerçekten aşırı sıcak geçen senelere göre. Gördüğünüz gibi güneş gözlüğü takıyorum, buzlu suyum her zaman yanımda. Bu şekilde sıcaktan korunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.