Sahte içerikli e-postalardan korunmak mümkün!

Sahte içerikli e-postalardan korunmak mümkün!

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, endişe yaratan kimlik avı saldırılarına ve İK uzmanı rolündeki tuzak e-postalara karşı korunmak isteyenler için 3 etkili öneri paylaşıyor.

Yapılan son araştırmaların, 82.000'den fazla çalışana yönelik simüle edilmiş bir kimlik avı saldırısını konu aldığını söyleyen Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, çalışmaların hackerler tarafından gönderilen kimlik avı e-postalarını açan çalışanların %12’sinin, e-postaların içerdiği kötü amaçlı bağlantıları tıklayarak siber saldırıya uğrama riskini artırdığını gösteriyor.

Hackerler Kişisel İçerikli E-postalarıyla Kullanıcıların %12’sini Etkiliyor!

Kişisel verileri ele geçirip büyük kazanç elde etmek isteyen hackerler, çalışanları dolandırmak için yeni stratejiler geliştirerek siber saldırı planlarını güçlendiriyor. Özellikle kişisel verilerin, ilgi alanlarının yer aldığı konuları işlemeyi tercih eden hackerlerin markaları veya insan kaynakları uzmanlarını taklit ederek çalışanları; indirimler, ödüllendirme, prim sistemleri ve tatil içerikleriyle kandırdığını aktaran Gürsel Tursun, kullanıcıların %12’sinin bu tarz içerikteki e-postalarda yer alan linklere tıklayarak tuzağa düştüklerinin altını çiziyor.

3 Adımda Siber Saldırılardan Korunun!

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, kimlik avı saldırılarına karşı korunmak isteyen şirketlerin ve bireylerin uygulaması gereken 3 etkili adımı sıralıyor.

45587.jpg

Potansiyel saldırıların tamamını kapsayıcı direnç yazılımı oluşturun

Hackerler, kritik varlıklara karşı en az dirençli yolu seçerler. Bu, bir saldırıyı ilerletmek için ellerindeki çeşitli teknikleri kullanmak, yol boyunca herhangi bir güvenlik açığından ve bununla ilgili korelasyonlardan yararlanmak anlamına gelir. Buna göre, kullanılan doğrulama yöntemleri eşleşmelidir ve kurulacak sistemin yazılımı gelebilecek saldırılara karşı dirençli olmalıdır.

Hızlı raporlama alın

E-postalara gelen, gelebilecek sahte içerikli e-postalara karşı bir filtre sistemi kurarak en hızlı şekilde rapor gönderimi sağlaması için yardım alın. Gelen e-postaları hızlıca filtrenin süzgecinden geçirerek potansiyel riskleri belirletip, spam kutusuna iletimi ya da geri püskürtme işleminin yapıldığından emin olun.

Sitelerin güvenliğini doğrulayın

Gelen e-postalarda filtrelemeyi aşanlar içerisinde çeşitli link ve bağlantılar olabilir, bu sitelere girerken URL'nin “https” ile başladığını, adres çubuğunun yakınında ise kapalı bir kilit simgesi olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca, sitenin güvensiz olabileceğine dair bir uyarı aldıktan sonra bir web sitesini asla açmamalı ve kötü niyetli görünen sitelerden dosya indirmekten kaçınmalısınız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.