Sahte Reçete Operasyonu

Sahte Reçete Operasyonu

Devleti 6 milyon lira zarara uğratan sahte ilaç çetesine operasyon düzenledi. 46 kişi hakkında yakalama kararı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce sabah saatlerinde sahte ilaç çetesine yönelik İstanbul merkezli olmak üzere 7 ilde ( Ankara, Adana, Hatay, Kastamonu, Kocaeli, Mardin) operasyon başlatıldı.

46 şüpheliye yönelik olarak İstanbul SGK İl Müdürlüğü ve Mali polise yapılan ihbarlar ile star alan ve yaklaşık 2 yıldır süren teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucu bu sabah başlatılan operasyonda şüphelilerin bazı doktorların E-reçete imzalarını ele geçirip kanser, şeker ve hemofili hastalarının kimlik bilgilerini kullanmak suretiyle sahte reçete yazdırdıkları, elde ettikleri ilaçları da Irak, Suriye, Mısır ve Azerbaycan gibi ülkelere gönderdikleri belirlendi.

Suç örgütü kurma ve yönetme, resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, kişilerin kimlik bilgilerini izinsiz kullanma suçlamasıyla gerçekleştirilen operasyonda aralarında doktor, eczacı ve ecza deposu sahiplerinin de de bulunduğu 7 ilde 28 kişi gözaltına alındı.

Bilgisi dışında adına ilaç yazılan 55 kanser hastası şüphelilerden şikayetçi olurken çetenin yaptığı ilaç vurgunuyla devleti 6 milyon TL zarara uğrattığı belirtild

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.