Sahte savcı tutuklandı

Sahte savcı tutuklandı

Kendisini savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan zanlı yakayı ele verdi

İstanbul'da kendisini savcı olarak tanıtarak çok sayıda kişiyi dolandıran şahıs düzenlenen operasyonla yakalandı. Sahte savcı Bakırköy Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Edinilen bilgilere göre, Metin K. (61) adlı şüpheli şahıs, Yeşilköy Şakir Tosun Polis Merkezi'ni arayarak bilinmeyen bir suçtan dolayı eşi hapiste yatan T.S.'nin (40) numarasını istedi. Metin K.'den şüphelenen polis memurları T.S.'yi konuyla ilgili uyardı.

Olayın ardından 4 Ocak günü Metin K., T.S.'yi arayarak kendini savcı olarak tanıtıp 25 bin TL para karşılığı eşini cezaevinden çıkaracağını söyledi. Bunun üzerine T.S. durumu emniyet birimlerine bildirdi. T.S.'nin ihbarı üzerine harekete geçen ekipler Metin K.'yi yakalamak için çalışma başlattı. 

Görevli ekip tarafından T.S.'ye seri numaraları alınmış paralar verildi. T.S. para zarfını Metin K.'nin yönlendirmesiyle Şişli'de bir pasaja bıraktı. T.S.'nin ardından pasaja gelen Metin K. parayı almaya çalıştığı esnada yakalandı. Bakırköy Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler ve Yeşilköy Polis Merkezinin operasyonuyla yakalanan Metin K. sorgusunun ardından Bakırköy Adliyesinde çıkarıldığı mahkemece 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak cezaevine sevk edildi. 

Metin K.'nin çok sayıda kişiye kendisini savcı olarak tanıttığı ve para talep ederek işlerine yardımcı olacağını söylediği, bu yöntemle vatandaşları dolandırdığı öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.