Sahte Uber uygulaması şifrelerinizi çalmak için...

Sahte Uber uygulaması şifrelerinizi çalmak için...

Android.Fakeapp Trojan virüsü yıllardır Android cihazlarına farklı yollarla zarar vermeye devam ediyor. Zararlı yazılım geliştiricilerin yeni hedefi ise bu sefer Uber oldu.

Virüsün yeni bir versiyonu Uber’in arayüzünü taklit ediyor. Güvenlik şirketi Symantec’in açıklamasına göre belirli aralıklarla ekranda beliren virüs, kullanıcılardan telefon numarasını ve şifresini girmesini istiyor. Virüsü farketmeyip bu komuta uyan kullanıcıların bilgileri ise toplanıyor ve kişinin hesaplarını ele geçirmek için kullanılıyor ya da başka sanal korsanlara satılabiliyor. 

Virüs, sadece Uber’in giriş sayfasının bir kopyasını değil, konum servislerini kullanarak sahte bir güvenlik hissi yaratıp kullanıcıların şifresini değiştirmesini de engellemeye çalışıyor. 

fft16_mf10565285.jpeg

Bu sanal korsanlardan korunmak için ise Android uygulamalarını sadece Google Play Store üzerinden indirmek ve güncellemeleri geciktirmemek öneriliyor. 

Uber sözcüsü yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Bu virüsün kullanıcılara zarar vermesi için ilk olarak kullanıcıların Google Play Store dışından kötü amaçlı yazılıma sahip bir uygulama indirmesi gerekiyor. Kullanıcılarımıza yalnızca güvenilir kaynaklardan uygulama indirmesini öneriyoruz. Ancak kullanıcılarımız bir hata yapsa bile onları korumak istiyoruz bu sebeple parolanız çalınırsa bile yetkisiz girişlerin farkedilmesi ve engellenmesi için güvenlik önlemlerinin olduğu bir güncelleme hazırlıyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.