Sahurda yerseniz tüm gün tok tutuyor!

Sahurda yerseniz tüm gün tok tutuyor!

Ramazan ayında sahurda yedikleriniz büyük bir önem taşıyor. Sizler için hazırladığımız listeye göz atarak sahurda tüketmeniz gereken ve uzun süre tok tutan yiyecekleri öğrenebilirsiniz. Bakalım o listede neler var…

Sahurda yediklerinize dikkat ederek tüm gün rahat ve sağlıklı bir biçimde orucunuzu tutabilirsiniz. Sahurda tüketeceğiniz tok tutan yiyecekler sayesinde tüm gün tok hissedecek ve açlığınızın farkında olmayacaksınız. İşte sahurda mutlaka tüketilmesi gereken tok tutan yiyecekler…
 

Çavdar ekmeği

Uzun süre tok tutan besinler arasında yer alan çavdar ekmeği bağırsaklara da iyi geliyor. Sahurda ekmek olarak beyaz ekmek yerine çavdar ekmeği tüketebilirsiniz.
 

Çörekotu

Mide sorunlarına iyi gelen çörekotunu dilerseniz yoğurt, salata vb. ürünler ile birlikte tüketebilirsiniz.
 

Avokado ve muz

Sahurda meyve tüketmek isterseniz avokado ve muzu tercih edebilirsiniz.
 

Zeytin

Sahurda en çok tüketilen yiyecekler arasında yer alan zeytin sağlıklı bir ürün olmasının yanı sıra sizi uzun süre tok tutacak özelliklere de sahip.
 

Yoğurt

Uyku problemlerine iyi gelen yoğurdu tok tutma özelliği ile birlikte sahurda tercih edebilirsiniz. İçine atılacak bir kaşık tarçın ise kan şekerini dengeleyici bir etki yaratacaktır.
 

Yumurta

Sahurda tüketmeniz gereken yiyecekler arasında yumurta da yer alıyor. Yumurtayı dilediğiniz biçimde rafadan ya da sahanda tüketebilirsiniz.
 

Peynir ve süt

Sahurda yediğiniz takdirde uzun süre tok tutan yiyecekler arasında peynir ve süt de yer alıyor. Protein açısından zengin olan bu ürünleri tüketerek tüm gün tok kalabilirsiniz.
 

Kuru fasulye

En sağlıklı baklagillerden birisi olan kuru fasulyeyi piyaz ya da yemek olarak tüketebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.