Saint-Joseph Okul Müdürü Şövalye Nişanı aldı

Saint-Joseph Okul Müdürü Şövalye Nişanı aldı

Fransa Milli Eğitim Bakanı Sayın Jean-Michel Blanquer, İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Müdürü Sayın Jacques Augereau'yu 14 Temmuz 2021'de “Akademik Palmiye Nişanı”nda şövalye rütbesine yükseltti.

İlk defa Napolyon tarafından verilmeye başlanan; dünyanın değişik noktalarında Fransız ulusal eğitim ve kültürüne önemli katkı yapan akademik, kültürel çevreler ve eğitim çalışanlarına verilen “Ordre des Palmes Académiques” (Akademik Palmiye Nişanı) resmi sunumu, Büyükelçi tarafından İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi Forum Salonu’nda tüm personelin, öğrenci delegeleri ve onur kurulu öğrencilerinin ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

isj-4929-ozel.jpg

1963 yılında Fransa’da doğan Jacques Augereau, yüksek öğrenimini Sorbonne Üniversitesinde tamamladı. 1984 yılında öğretmenlik mesleğine başlayan Augereau; Fransa’nın farklı kentlerinde, farklı kademelerde görev yaptıktan sonra 2008 yılında Türkiye’ye geldi ve İstanbul Saint-Michel Fransız Lisesinde okul müdürü olarak çalışmaya başladı. 2006 yılından beri okul müdürlüğü yapan Jacques Augereau, 2015 yılından bugüne İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesinde okul müdürü olarak görevini sürdürmektedir.

isj-4921.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.