Sakın bunu paylaşmayın! Evine gelip tutukladılar

Sakın bunu paylaşmayın! Evine gelip tutukladılar

Lise öğrencisi, Lego'dan yaptığı AR-15 tarzı saldırı tüfeğinin resmini sosyal medyaya paylaştıktan sonra terör tehditleri nedeniyle evinde tutuklandı.

ABD’nin San Diego kentinde yaşayan bir lise öğrencisi, Lego’dan yaptığı AR-15 tipi tüfeğin görüntüsünü sosyal medyadan "Yarın okula gelme." mesajı ile paylaşınca terör tehdidi nedeniyle tutuklandı.

San Diego Polis Departmanı yaptığı açıklamada, bunu bir terör tehdidi olarak gördüklerini ve hiçbir ihbarı göz ardı edemeyeceklerini belirtti. Açıklamaya ek olarak öğrencinin av tüfeklerine erişiminin olduğu da söylendi. Öğrencinin başka silahlara da erişimi olmadığını tespit etmek amacıyla soruşturmanın devam ettiğini bildiren polisler, 14 yaşındaki genci cezaevine gönderdi.


Yapılan açıklamada şöyle denildi: "San Diego Amirliği, sosyal medyaya tehdit mesajı içeren bir Lego’dan tüfek fotoğrafı paylaşımından sonra, paylaşım sahibini olan lisemizin (@WHSWolfpack) öğrencisini tutuklamıştır. Hızlı müdahaleleri için kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyoruz. San Diego Amirliği, okullarımıza yönelik herhangi bir tehdidi ciddiye alıyor."

Geçtiğimiz 14 Şubat'ta, ABD’nin Florida eyaletinde bulunan bir lisede silahlı saldırı gerçekleşmişti. 17 öğrenci can verdiği saldırıyı 19 yaşındaki Nikolas Cruz adlı öğrenci gerçekleştirmişti. Cruz, planlı cinayet işleme suçuyla yargılanıyor.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.