Sakin Şehir'de Ata Ekmeği ve Armola Şenliği'ne geri sayım başladı!

Sakin Şehir'de Ata Ekmeği ve Armola Şenliği'ne geri sayım başladı!

Seferihisar’da 100 yıl önceki tekniklerle üretilen Ata ekmeği ile ilçenin meşhur peyniri Armola düzenlenecek şenlikle tanıtılacak.

MEDYA EGE - Seferihisar Belediyesi Topan Karakılçık Buğdayı’ndan üretilen Ata Ekmeği ve Seferihisar’ın yöresel Armola Peyniri'ni Ata Ekmeği ve Armola Şenliği ile vatandaşlarla buluşturacak.

Sakin şehir Seferihisar, 26 Ağustos Cumartesi günü “Ata Ekmeği ve Armola Şenliği”ne ev sahipliği yapacak. Ulamış Köy Meydanı’nda yapılacak etkinlikte, gelen misafirlere ata ekmeği ve armola peyniri ikram edilecek. Lezzet şöleninin yaşanacağı şenlik kapsamında kurulacak üretici pazarlarında, Seferihisar bölgesinin yerel ürünleri ve lezzetleri satışa sunulacak. Grup Sembol, Yiğit Hanoğlu Orkestrası ile Seferihisar Kültür Sanat ve Halk Dansları Derneği’nin türkü şöleni ile ziyaretçilere müzik ziyafeti sunulacak şenlikte, çocuklar ve yetişkinler için de keyifli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, tüm vatandaşları şenliğe davet ederek, “Dünyaya tanıttığımız ata buğdayımızın ve armola peynirimizin, gelenekselleşen şenliğine tüm komşularımızı bekliyorum” dedi.

7f728a12-1d92-4a67-ac47-92b282c44e97-800x600.jpg

EŞSİZ LEZZETLER MİSAFİRLERİ BEKLİYOR

2011 yılında Tohum Takas Şenliği’nde Gödence Köyü’nde bulunan Topan Karakılçık Buğdayı, uzun uğraşlar sonrasında Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılıp köy değirmeninde aynı atalarımızın yaptığı şekilde öğütülerek un haline getirildi. Yüzde yüz doğal olarak elde edilen unla, Turgut ve Ulamış köyündeki kadınlar taş fırında ekmek yapmaya başladı. Ata Ekmeği ismi verilen bu çok özel ekmek, büyük ilgi görüyor ve sabahın ilk saatlerinde tükeniyor. Seferihisar Belediyesi’ne ait online alışveriş sitelerinin de en çok satılan ürünü Ata Ekmeği. Armola Peyniri ise Seferihisar’ın en lezzetli yöresel peyniri. Bu iki lezzet aynı şenlikte hem tanıtılacak hem ikram edilecek. Ayrıca şenliğe katılanlar bu lezzetlerle birlikte Seferihisar yöresel lezzetlerinden satın alabilecek.

6b5ce1a8-e353-46f6-92d2-edcdb32614bb-800x600.jpg

ATA EKMEĞİ

2011 yılında Seferihisar’ın Gödence Köyünde keşfedilen Topan Karakılçık Buğdayı’ndan, köy değirmeninde aynı atalarımızın yaptığı şekilde öğütülerek un haline getirildi. Yüzde yüz doğal olarak elde edilen unla Turgut ve Ulamış köyündeki kadınlar ekmek yapmaya başladı.

05df0264-af9e-4393-90d0-4edc178ff471-800x600.jpg

ARMOLA PEYNİRİ

Diğer peynir çeşitlerinden farklı olarak keçi peyniri suyunun ve peynir kırıklarının lor ve yoğurt ile iyice yoğrulmasından meydana gelen tulum içerisinde yapılan yumuşak bir peynirdir. Armola, Yunanca’da “peynir suyu” anlamına gelmektedir. Zeytinyağı ile karıştırılarak yenmesi tavsiye edilir.

f4dqab6xeaak8so.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum