ŞAKİR SÜTER GAZETECİLİK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

ŞAKİR SÜTER GAZETECİLİK YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI

Bergama Belediyesi tarafından Bergamalı gazeteci-yazar merhum Şakir Süter anısına bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Şakir Süter Gazetecilik Yarışması başvuruları başladı.

Bergama Belediyesi’nin İzmir’de görev yapan gazetecilerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak ve başarılı çalışmaları özendirip ödüllendirmek amacıyla gerçekleştirdiği yarışma 5 ayrı kategoride; Haber, inceleme-araştırma, röportaj, karikatür ve fotoğraf alanında yapılıyor.

Yarışma, İzmir ve ilçelerindeki basın-yayın organlarında çalışan gazetecilerin 15 Temmuz 2015- 15 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki çalışmalarını kapsıyor. Gazeteciler için Sarı Basın Kartı zorunluluğu ise bulunmuyor. Adayların çalışmalarını en geç 5 Ağustos Cuma günü saat 17:30’a kadar Bergama Belediyesi Basın Bürosu’na teslim etmesi veya posta yoluyla iletmesi gerekiyor.

Çalışmalar, başvuru sürecinin sonunda ön jüri ve büyük jüri tarafından değerlendirilecek. Şakir Süter’in ölüm yıldönümü olan 27 Ağustos Cumartesi günü düzenlenecek ödül töreninde beş kategorinin dışında ayrıca Bergamalı gazeteci merhum Ahmet Ünaleroğlu ve Bergama Belediyesi adına da özel ödül verilecek. Yarışmaya katılmak isteyen adayların, detaylı bilgi ve başvuru formuna ulaşmaları için Bergama Belediyesi’nin bergama.bel.tr adresli internet sitesine girmeleri yeterli.

Gazetecilik mesleğinin bir ülkedeki en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Toplumun haber alma hakkı için zor şartlarda bu mesleği yapan basın emekçilerine ve onların eserlerine azda olsa katkı sunabilmek adına başlatmış olduğumuz Şakir Süter Gazetecilik yarışmasının bu yıl 5. sini düzenleyeceğiz. Sevgili büyüğümüz Şakir Süter bu mesleğe gönül vermiş, memleketini seven ve888caa8f-2d68-407d-a30a-fe0793355008’nın çok değerli isimlerinden biriydi. 5 yıldır hem onun adına hem de bu mesleğe katkı sunabilmek adına bu yarışmayı düzenlemekten mutluluk duyuyoruz ve yarışmaya olan ilgi her yıl artıyor. Katılım gösteren tüm basın emekçisi arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.