Saldırıda Şehit Olanların Sayısı 39'a Yükseldi

Saldırıda Şehit Olanların Sayısı 39'a Yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şehit sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı...

Bakan Soylu o sayıları verdi:

"En son aldığımız bilgiler çerçevesinde dün  akşamki menfur saldırıda şahadete erişmiş vatan evlatlarımız 39 oldu.  Bunların  30'u polis memuru ve emniyet görevlisi, 8'si sivil vatandaşımız, birinin ise  kimliği henüz tespit edilemedi... Hastanelerde 136 müşahede altında vatandaşımız  var. 14'ü yoğun bakımda, 5'i ameliyatta ve 155 toplam hastanelerde şu anda tedavi  gören, bu olayla karşı karşıya kalmış, sağlıkları için dua ettiğimiz  vatandaşlarımız var... Arkadaşlarımızın yaptığı değerlendirmeler çerçevesinde fail olarak PKK'yı işaret  ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusunda ve nasıl  yürütüldüğü konusundaki çerçeve, arkadaşlarımızda var ancak hem soruşturmanın  yürütülmesi hem de operasyonun devamı açısından, bu konuda çok fazla  değerlendirmede bulunmayacağız."

Bu açıklamasını yapan Bakan Soylu, olayın hemen ardından 10 kişinin bir sonraki operasyonla da 3 kişinin gözaltına alınarak emniyete götürüldüğünü açıkladı.

Dün akşam saatlerinde Beşiktaş'ta meydana gelen hain saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan Selin Çelik tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.