''Saldırılan biziz; mağduru oynamasınlar''

''Saldırılan biziz; mağduru oynamasınlar''

Mustafa Kocaoğlu'ndan Zabıtaya Yanıt Geldi

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı bölgesinde denetim görevi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerine saldırı düzenlendiği haberlerinde azmettirici olarak görüntüleri paylaşılan İşletmeci Mustafa Kocaoğlu iddiaları sert dille reddetti. Kocaoğlu, “Saldırılan biziz mağduru oynamasınlar. Devletin resmi aracından ellerinde demir çubuklar ve kalın sopalarla inip esnafa saldıran bu siviller kimdir?” dedi.

Dün sabah saatlerinde Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Güzelyalı bölgesinde denetim görevi yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri ile bir grup esnaf arasında yaşanan olayların yankısı devam ediyor. Konuyla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada; “Taş, pala ve sopaların kullanıldığı saldırıda 5 zabıta memuru çeşitli yerlerinden yaralandı” denerek bölgede işletme sahibi Mustafa Kocaoğlu’nun fotoğrafları azmettirici olarak paylaşıldı. Konuyla ilgili Medya Ege’ye açıklama yapan Mustafa Kocaoğlu, açıklamaları sert bir dille yalanladı. Asıl mağdur olanın bölge esnafı olduğunu ifade eden Mustafa Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin söz konusu bölgede keyfi uygulamalarda bulunduğunu ifade etti.

Asıl Saldıranlar Zabıtadır

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin bölge esnafına sık sık benzeri olayları yaşattığını iddia eden Mustafa Kocaoğlu, “Suçlu psikolojisi ile açıklama yaparak suçlarını saklayamazlar. Azmettirdiğimi dile getiriyorlar. Olayda bir tane çalışanım yok. Bir tane akrabam yok. Sabah saatlerinde iş yerinde tek başıma bulunduğum sırada 30 kişi işyerine baskın yaptılar. 65 yaşında bir adam olarak benden nasıl dayak yemişler? 5 kişiyi nasıl yaralamışım? Bu iftiralarla kendi suçlarını örtbas etmeye çalışıyorlar. Ama konuyu yargıya taşıdık. Adaletten kaçamayacaklar. Hem saldırıp parmak kopartacaksın, araya girmeye çalışanları bile darp edeceksin hem de dövüldük diyeceksin. Kanun önünde hesabını verecekler. Düşünün saldırı o kadar canavarcaydı ki vatandaşlar isyan ederek balkonlardan bağırıyordu.” dedi.

Demir Çubuk Sopa Taşıma Hakkını Kim Veriyor?

Resmi araçtan inenlerin sivil giyimli ve ellerinde demir çubuklar ile sopalar olduğunu da iddia eden Kocaoğlu, “Fotoğraf paylaşmışlar. Peki, resmi araçta resmi kıyafetle görev yapanların yanında bulunan sivil giyimli kişiler kimlerdi? Resmi araçta demir çubuklar, kazma sapı olarak kullanılan kalın sopaların işi nedir? Diyelim ki bu siviller zabıtadır, zabıtanın görevleri arasında esnafa ve vatandaşa saldırmakta var mıdır? Sosyal demokrat bir belediye de kadrolar neden polis müdürleri ile doldurulur? Amaç polisin arkasına saklanıp vatandaşı sindirmek midir? Kendi baskı ve bu gibi saldırı timleri ile yönetmek sosyal demokrat anlayışın neresinde var?” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum