SALGIN SONRASI TÜRKİYE!

SALGIN SONRASI TÜRKİYE!

Ali Eyce yazdı...

Salgınla mücadelede umut edici gelişmeler devam ederken, aşılanan insan sayısı çoğalırken, hasta ve ölüm sayılarında ciddi düşüşler olurken,  akıllara 2022 senesinde ne olacağı geliyor insanın.

Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca, 2022 yılında bu salgınla ilgili hiçbir endişenin kalmayacağını ve salgının Türkiye’nin gündemine olmayacağını, bunu sağlamak için tüm sağlık çalışanları ve bilim adamlarıyla mücadele içinde olduklarını belirtti.

Önceki gün İzmir’in tek ulusal televizyon kanalı TR35 ekranlarında, yapımı ve sunuculuğu yaptığım Hakkımız Hukukumuz programında avukat konuklarımızı can kulağıyla dinledim.

Salgın döneminde özellikle işçi ve işveren arasındaki sorunlar üzerine çok yoğunluk olmadığını gördüm.

hhjxetj5x0yjygzgkycqya.jpg

Ama bunun sebebinin ortada bir sorun olmaması değil, ortada sorun olacak sorunların salgın sürecinde çıkan genelgelerle, bastırılması veya ertelenmesi olduğunu gördüm.

Program konuğumuzu İzmir Barosu Avukatlarından Murat Sevengül, salgın döneminde iş mahkemelerinde dava artışı veya salgın sürecine dair davaların oluşmadığını, oluşamadığını belirterek, “Hukuk da tıkanma, salgının sona ermesi, hayatın ve ekonomini normalleşmesi, genelgelerin koruyucu hallerinin ortada kalkmasıyla başlayacağını düşünüyorum” dedi.

İşçi ve işveren arasında var olan ekonomik sorunların, çıkarılan genelgelerle dava yolu tıkanarak oluşmasına izin verilmediğini, bunun de ekonominin korunması açısından önemli olduğunu belirten Avukat Sevengül, “Ancak bu salgının bittiği, sosyal ve ekonomik hayatın normale döndüğünde, hükmü biten genelgelerin ortaya kalkmasıyla ortaya çıkacaktır” dedi.

Bu da demek oluyor ki, Türkiye’de salgın sorunu bitirildiği gün, hukuk sorunu ayyuka çıkacak.

Davalar artacak, işçi ve işveren mahkemelerde, uzlaşma ve arabulucu bürolarında, haklarını aramaya başlayacaklar.

Ekonomik anlamda kimin nerede, ne hakkı varsa hukuk bunu en adil şekilde sağlayacaktır.

Bundan kuşkumuz yok, olmamalı da.

Ama önce şu sağlının bittiğini hep birlikte ilan edelim,  özgürce yaşama ve çalışma koşullarına kavuşalım, sonra yoğun da olsa kolay.

>Hiç hastalanmayan Adaletimiz var!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.