Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz: AFAD 130 binlik nüfusa 110 çadır gönderdi, onu da kuramadı

Samandağ Belediye Başkanı Eryılmaz: AFAD 130 binlik nüfusa 110 çadır gönderdi, onu da kuramadı

Hatay Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, katıldığı bir televizyon programında AFAD'ın koordinasyonu sağlayamadığını dile getirdi.

MEDYA EGE - Hatay Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programına telefonla bağlanarak ilçede yaşananlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

odatv-image-65-b9b8a724dc5e46-001.webp

130 bin nüfusluk ilçede 700 binanın yıkıldığına dikkat çeken Başkan Eryılmaz, AFAD'a yönelik eleştiriler getirdi.

"Hala yıkılan apartmanların altında insanlar var" diyen Eryılmaz şöyle konuştu; "Bazı bölgelerimiz tamamen yıkıldı. Canlı ya da ölü enkazın altında insanlarımız var; onları çıkarmamız lazım. AFAD bunu hala beceremedi. 130 bin nüfusumuz var, 700 binamız yıkıldı. AFAD bize 110 çadır gönderdi ve hala o çadırları kuramadılar."

08-nisan-11-ocak-17-aa-30190053-001.jpg

Bölgeye hala elektrik, su verilmediğini, internet iletişimin de sağlanamadığını dile getiren Başkan Eryılmaz "Suyun, elektriğin olmaması ciddi sıkıntı. Çoklu sorunla karşı karşıyayız. Her yerden yardım geliyor ama bunların koordinesi de sağlanamıyor. AFAD koordinasyonu sağlayacağını söylüyordu ama koordinasyon yok. 450 cenazemiz, binlerce yaralımız var. Hepsi tek bir devlet hastanesinde koridorlarda yatıyor. Hastanede bir tane ortopedi uzmanı ve bozuk röntgen cihazı var. AFAD bunda da organize olamıyor. Araçlar, kepçeler, iş makinaları öylece duruyor. Ama bunu bile yapamıyorlar. İş makinalarını çalıştırıp enkazlara müdahale etmiyorlar. Bu mu koordinasyon? Ama sanki her şey güzelmiş gibi açıklamalar geliyor AFAD'tan. 4 gündür elektrik, su verilmiyor, iletişim tamamen kopmuş. Olacak iş değil. Devlet kurumları arzu ettiğimiz noktadan çok uzakta" cümleleri ile tepkisini dile getirdi.

20230206-aa-hatay-deprem-1024x554-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.