Samed Tekin, "Benim kimseyle kavga edecek vaktim yok"

Samed Tekin, "Benim kimseyle kavga edecek vaktim yok"

CHP Bayraklı İlçe Başkanlığı için aday olan Samed Tekin’in sarı listeyle yarışıyor. Adaylık konuşması yapan Samed Tekin, "Benim kimseyle kavga edecek vaktim yok, ben sokaklarda gezmeye, çalışmaya geliyorum" dedi.

382 delegenin oy kullanacağı kongre için partililer Bayraklı Belediyesi’ne ait Havuz Düğün Salonunda gerçekleştiriliyor. Sarı liste ile yarışan Samed Tekin, “Yaklaşık 4 ay önce çıktığımız bu yolda, mahallelerimizde ilk defa bir şey gerçekleştirdik. Mahallelerimizdeki delegelerin görüşleri doğrultusunda çalışacağız, yöneticileri kağıt üstünde yazmayacağız, toplantılarda önerdikleri yöneticileri alıp birlikte çalışacağız. Her mahallede 2’şer toplantı yaptık. Amaçlarımızı anlatıp, kendimizi tanıttıktan sonra yönetim anlayışımızdan bahsettik. Bu süreci yaşarken de bize yakışan haliyle kendilerini delege seçen üyelerimize de sorarak karar verdik. Sarı renkteki listedeki tüm yöneticiler delegeler ve onları seçenlerin isteğiyle oluşturuldu. Bayraklı’da bunu ilk gerçekleştiren kişi olmaktan gurur duyuyorum. Biz yola çıktığımızda ne yazık ki içimizde böyle şeyler oluyor, bu kişilerin iyi niyetli olduğuna inanmıyoruz. Bir şeyi defalarca söyleminize rağmen ısrarla aynı şeyi söylerler, bunlar bizi yıldırmadı ama partimiz adına üzüldük. CHP’li olmak şereftir, onurdur. CHP’li olmanın gerektirdiği bir ağırlık vardır, bunu hepimiz yaşamalıyız. Benim kimin adayı olduğum yönündeki dedikodular. Ben kimsenin adayı, adamı değilim. Beni adamı yapacak adam anasının karnından doğmadı. Ben örgütün, partilinin adayıyım. Örgütün kalbinden geliyorum. 10 yaşından beri Halk evlerinden yetiştin. 30 yıldır CHP içindeyim. Kimsenin adayı, adamı değilim. Bana destek verenlere teşekkür ediyorum. Ben örgütün adayı, adamıyım. Ben önceki yönetimin Pınar Susmuş’un yönetiminin düşürülmesinden sonra, maden boşluk doğru, ben de aday olayım demedim. Beni, 100’e yakın delegemiz aradı, bu taşın altına elimi koıymam gerektiğini, bu yola benimle çıkmak istediklerini söyledikleri için ben bu yola çıktım. Bugüne kadar CHP ile ilgili üzerime düşen her görevi yaptığım gibi bunu da yapacağımı ifade ederek yola çıktım” dedi.

whatsapp-image-2022-03-13-at-12-52-01.jpeg

“SİYASETTEN ÇIKMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Tekin şunları söyledi:

'Hukuk Fakültesinden önce Anadolu’da Niğde’de 3 yıl il gençlik kolları başkanlığını seçimle gelerek yaptım. Şimdi de karşınızdayım. Benimle yol yürümek istediğini söyleyen ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Siyaset öyle bir şey ki içine girdiğiniz zaman çıkamıyorsunuz. Avukatlıkta da emeklilik yok. Siyaset de böyle, bir kere bulaştığınız zaman çıkamıyorsunuz. Benim elimden tutup babam kongrelere götürürdü. Ben 4 işlemi delege sayısı toplayarak geliştirdim. Bizim siyasetten çıkmamız mümkün değil. Mahallelerde bizi konuk eden, bize önerilerini söyleyen, bizi sabırla dinleyen tüm delegelerimize bu mutluluğu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum'

“BAYRAK YARIŞIDIR”

'Bu kendi içimizde bir parti yarışıdır. Mehmet Yılmaz ve Didem Hanım çok kıymetlidir. Bu bir bayrak yarışı kim seçilirse canla başla örgütün emrinde çalışmaya devam edeceğiz Bizim amacımız ülkemize musallat olmuş AKP hükümetinden kurtulmak için bu adaylığı gerçekleştirdik. AKP’ye karşı daha sıkı mücadele için iddiamızı ortaya koyuyoruz. Seçime az zaman kaldı. İktidara çok yakınız, hatta ben yaşım itibariyle iktidara bu kadar yakın olduğumuz süreci hatırlamıyorum. Eşim beni fanatik CHP’li olarak görür. Gerçekten hak ediyoruz. Türk halkı artık AKP’den kurtulmayı hak ediyor. Biz ancak CHP iktidarında rahat nefes alacağımıza inanıyoruz, bunun mücadelesini vereceğiz. Sayın Genel Başkanımızın önderliğinde seçimden zaferle çıkacağız ancak AKP’nin 20 yıllık yolsuzluk, beceriksizlik düzenini terk etmeyeceğinin de bilincindeyiz. Aslında 2002 yılında, AKP’nin Tr sırtına yük olacağını ifade etmiştik. 20 yıllık süreçte ne yazık ki haklı çıktık. Hırsızlık, haksızlık, adaletsizlik AKP’nin sistemi haline geldi. Adalet sistemi içinde yer alan bir kardeşiniz olarak iyi biliyorum Adalet ve Kalkınma Partisi demek adaletsizlik demek oldu'

“HESABINI SORARIM”

Sen belediye başkanı ile kavga etmeye geliyorsun dediler, güldüm; benim CHP içinde en başta belediye başkanı olmak üzere kimseyle sorunum yok, olmaz. Benim kimseyle kavga edecek vaktim yok, ben sokaklarda gezmeye, çalışmaya geliyorum. Haftada 1 gün ilçede olacağız 6 gün sahada olacağız. Sokak sokak, ev ev gezeceğiz. Partilimin hakkını yiyene, onun işiyle, aşıyla oynayan kim olursa olsun karşısında duracağım. Ben kimseye boyun eğmedim, eğmem, örgüt üyemin hakkını sonuna kadar ararım, bunu da herkes böyle bilsin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.