Şampiyon, Bu Akşam Dünya Evine Giriyor

Şampiyon, Bu Akşam Dünya Evine Giriyor

Şampiyon Tolga Murat Balıkçı, bu akşam nişanlısı İlknur Özyurt ile hayatını birleştiriyor.

Şampiyon sporcu, 'Muhteşem Engelli’ unvanına sahip, bir Avrupa, dört Dünya şampiyonluğu ve iki kez de Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran vücut geliştirme sporcusu Tolga Murat Balıkçı, bu akşam nişanlısı İlknur Özyurt ile dünya evine giriyor. Geçtiğimiz dönemlerde aynı zamanda Ak Parti İzmir'den milletvekili adaylığı ve aday adaylığı bulunan Balıkçı'nın bu mutlu gününde İzmir ve Türkiye'nin siyasi isimleri ve spor dünyasının tanınmış isimleri yalnız bırakmayacak.

Şampiyon Tolga Murat Balıkçı'ya ve müstakbel eşine Medya Ege ailesi olarak mutluluklar diler, sağlıklı bir ömür dileriz.

bcb0e768-61b1-42b5-a1f0-5c393d5d1200

TOLGA MURAT BALIKÇI KİMDİR?

05. 10. 1981 MUŞ doğumlu...

1992 yılında İzmir’in FOÇA ilçesine yerleşti. 28 ocak 1998 tarihinde geçirdiği bir trafik kazasında sol bacağını kaybetti.

ADÜ İİBF İKTİSAT bölümünden 2005 yılında üstün başarıyla mezun oldu.

4 Ekim 2009 tarihinde TÜRKİYE VÜCUT GELİŞTİRME ŞAMPİYONASI VE DÜNYA ŞAMPİYONASI SEÇMELERİ ' ne gösterici sporcu olarak katıldı.

21 KASIM 2009 tarihinde WFF - WBBF tarafından Estonya / Tallinn de düzenlenen DÜNYA ŞAMPİONASINDA engelliler kategorisinde dünya şampiyonu oldu.

19 Aralık 2009 da İzmir de özel bir kuruluş tarafından düzenlenen yarışmada MR. PERFECT oldu.

08.05.2010 LİTVANYA / KAUNAS da düzenlenen avrupa şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıktı ve Avrupa Şampiyonu Ve Şampiyonlar Şampiyonu olarak Overal oldu.

29 Ekim 2010 tarihinde SLOVAKYA / BURUSNO da 60. MR. UNİVERSE yarışmasında MR UNİVERSE unvanını alarak Kâinat Şampiyonu Ve Şampiyonlar Şampiyonu olarak Overal oldu.

10-12 Aralık 2010 da Antalya Kemer de düzenlenen dünya şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu.

25-27 Kasım 2011 tarihinde İSPANYA / BARCELONA / SANTA SUSANNA da yapılan dünya şampiyonasında ikincilik kürsüsüne oturdu.

18 Aralık 2011 tarihinde özel bir kuruluş tarafından düzenlenen MR. PERFECT yarışmasında tekrar MR. PERFECT oldu...

14 -16 Aralık 2012 tarihinde MACARİSTAN / BUDAPESTE de düzenlenen dünya şampiyonasında Tekrar birincilik kürsüsüne oturan Tolga Murat BALIKÇI üçüncü kez dünya şampiyonu oldu.

İFBB ULUSLARARASI VÜCUT GELİŞTİRME FEDERASYONU tarafından DÜNYANIN ZİRVEDEKİ EN İYİ TEKERLEKLİ SANDALYE VÜCUT GELİŞTİME SPORCUSU unvanına layık görüldü. Böylece Cumhuriyet tarihinin İLK ENGELLİ VÜCUT GELİŞİRME ŞAMPİYONU VE DÜNYANIN EN İYİ ENGELLİ VÜCUT GELİŞTİRME ŞAMPİYONU oldu.

24 Temmuz 2013 tarihinde GUİNNESS WORLD REKORDS ve KANAL D nin ortaklaşa düzenlediği programda en uzun süre ağırlık tutma rekorunda engelli olmayan 2012 dünya rekortmeni ALMAN sporcuyu geride bırakarak yeni dünya rekorunun sahibi oldu. Dünya Guinness tarihinde bir ilk yaşandı. Bir çok ulusal ve uluslar arası görsel ve yazılı basında yer aldı.

10 - 16 Mayıs 2014 Dünya Engellilr Haftasında Bisiklet ile İzmir ' den Ankaraya 600 kilometrelik yolu 63 saatte katetti ve ilk ziyaretini anıtkabire gerçekleştirdi.

13 Aralık 2014 tarihinde Vücut Geliştirme Sporu Vakfı tarafından İzmir karşıyaka Arena Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Şampiyonlar Geçiti adlı organizasyonda Muhteşem Engelli ünvanına layık görülmüştür.

Gidene Üzülmeyin, Var Olanı Güçlendirin adlı kitabın yazarıdır.

05 mart 2015 tarihinde YEŞİLAY CEMİYETİ tarafından düzenlenen ZÜMRÜDÜANKA ödül töreninde Yılın En Yeşilaycı Sporcusu Ödülüne layık görülmüştür.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.