Şampiyon, Esed’le savaşmaya gidiyor

Şampiyon, Esed’le savaşmaya gidiyor

Kick boksta dünyada elde başarılarla ülkenin gururu olan Cesur Turgay, Halep’te yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadı. Turgay, kendisi ve arkadaşlarıyla beraber gerekli izinler alınırsa Halep’e giderek savaşmayı istediğini söyledi

Suriye iç savaşı sürecinde binlerce Müslüman hayatını kaybederken, son dönemde Halep’te yaşanan Esed katliamına bir dünya şampiyonundan tepki geldi. 4 dünya 9 Türkiye şampiyonluğu bulunan Cesur Turgay, Halep’te Esed tarafından binlerce insanın katledildiğini belirterek, Halep’e giderek Müslüman kardeşlerinin yanında savaşacağını söyledi.
CUMHURBAŞKANIMIZ İZİN VERSİN
“Biz burada rahatça hayatımızı devam ettirirken oradaki kardeşlerimiz her gün canlarını veriyor” diyen şampiyon Turgay, “Müslüman kardeşlerimiz tecavüze uğruyor, çocuklarını, eşlerini, kardeşlerini kaybediyor. Benimle beraber oraya gidecek yüzlerce arkadaşımız var. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızdan sadece bize yol açmasını ve bizim oraya gitmemizi sağlamasını istiyorum” dedi.
ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUZ
Eli kolu bağlı olarak, orada katledilen Müslümanları seyretmek istemediklerini belirten Turgay, “Biz oraya gerekirse şehit olmaya gidiyoruz. Müslüman kardeşlerimizin desteğe ihtiyacı varken sessiz kalamayız. Onlarla beraber bizde burada kan kusuyoruz. Birkaç günü arkadaşlarımızla Halep’e hareket etmeyi düşünüyoruz” diye konuştu. 
Daha önce muhaliflerin kontrolünde olan Suriye'nin Halep şehrinde Rusya destekli Esed rejimi ve İran'dan gönderilen savaşçılar sivilleri katlediyor. Halep'te yapılan zulme dünya ise sessiz kalıyor. Halep'te 2 kilometre karelik bir alana sıkışan siviller zalim Esed tarafından kurşuna dizilerek, kadınlar esir alınıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.