Şampiyon güreşçi kardeşlere Özdağ'dan ziyaret

Şampiyon güreşçi kardeşlere Özdağ'dan ziyaret

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonları Manisalı Kerem ve Kadir Kamal kardeşleri ziyaret ederek gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı.

 

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonları Manisalı Kerem ve Kadir Kamal kardeşleri ziyaret ederek gösterdikleri başarıdan dolayı kutladı. Akhisar Belediyespor’da güreş hayatlarına devam eden şampiyon kardeşlerin bundan sonra da aynı başarıyla Türkiye ve Manisa’yı temsil etmeye devam edeceklerine inandığını kaydeden Özdağ, güreşin Türklerin gen ve yeteneklerinde mevcut bulunan bir ata sporu olduğunu belirtti.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Avrupa ve Dünya Güreş Şampiyonu Kerem Kamal ile Avrupa İkincisi kardeşi Kadir Kamal’ı ziyaret ederek kutladı.  Kamal ailesinin evinde gerçekleşen ziyarette Kerem ve Kadir Kamal kardeşleri başarılarından dolayı kutlamak amacıyla ziyaretlerine geldiğini kaydeden Özdağ, “Kerem Kamal Gençlerde Grekoromen Dünya Güreş Şampiyonasında Dünya Şampiyonu oldu. Güreş bizim Orta Asya’dan bu yana yaptığımız ata sporumuz. Bir yandan karakucak, bir diğer yandan hava güreşleri, serbest güreşler, bir diğer yandan da yağlı güreşler daha sonraki yıllarda da Avrupa’dan aldığımız grekoromen ile yeteneklerimizde, genlerimizde olan bir sporu yapıyoruz. Dünya’da güreş denilince akla Türkler geliyor. Kerem Kamal kardeşimizde bunun son bir örneği. Bunun yanısıra bazı yayın organlarında her ne kadar Avrupa ikincisi olduğu yazılsa da yine bu sene bir Avrupa Şampiyonluğu da vardı. Yani bir sene içerisinde hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonu oldu. Bu Şampiyonluklardan önce de toplamda 2 Avrupa Şampiyonluğu, 3 Dünya İkinciliği, 1 Avrupa 3.lüğü daha vardı. Bunlar büyük bir başarı. Şampiyonumuzun bir erkek kardeşi daha var. Kadir Kamal’da Avrupa ikincisi olmuştu. Ben öncelikle onları yetiştiren anne ve babalarını kutluyorum. Çünkü hem bu gençleri okutmak, hem de bu denli büyük başarılara imza atmaları amacıyla spora teşvik etmeleri çok önemli” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ŞART

Sporun sağlıklı olmanın en önemli vasıtalarından biri olduğunu kaydeden Özdağ, “Spor aynı zamanda dostluk ve kardeşlik. Spor barış aynı zamanda da ülkeler arası yarış. Ülkeler bir sporda yarıştı bir de uzaya uydu gönderme ve teknoloji de yarıştılar. Şimdi milletler olimpiyatlarda yarışıyorlar. Evet olimpiyatlar kardeşlik, dostluk, kültürel yardımlaşma, dayanışma, tanışma ama ir diğer yandan da milletler arası üstünlük yarışı. Ben Kerem ve Kadir kardeşlerin bir yandan yeni şampiyonluklarla, yeni başarılarla yollarına devam edecekler, bir diğer yandan da tahsil hayatlarına devam edecekler” diye konuştu.

SPORA TAM DESTEK VERDİK

“Hükümet olarak her ilçemize spor salonu yaptık, Manisa’da da çok güzel bireysel ve takım sporlarının yapılabileceği spor tesislerimiz var” diyen AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Bu tesislerin dolu olması lazım. Bunun için bir yandan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir yandan da Valilik ve Kaymakamlıkların, sivil toplum kuruluşlarının birlikte çalışması gerekiyor. Ayrıca her iki şampiyon kardeşimize Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da selamları var, kendilerini en içten dilekleriyle kutluyorlar” dedi.

KEREM KAMAL’IN HEDEFİ 2020 OLİMPİYATLARI

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Manisalı güreşçi Kerem Kamal ise önümüzdeki sene büyükler klasmanında Türkiye’yi temsil etmeye devam edeceğini kaydederek, “Cumhurbaşkanımız sağolsun Dünya şampiyonu olduğumda bir mesajla beni kutlamıştı. O zaman çok mutlu olmuştum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Manisa Milletvekilimiz Sayın Selçuk Özdağ’a, Akhisar Belediye Başkanımız Sayın Hızlı’ya, Akhisar Belediyespor kulübü Başkanımıza, yöneticilerimize, hocalarımıza ve başarımızda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Güreş sporuna ilk başladığım yıllarda öncelikle hedefimiz Olimpiyatlardı. Bu nedenle 2020 yılında yapılacak olan Olimpiyat şampiyonasına kadar her şampiyonada dereceye girip Olimpiyatlara katılmak istiyorum” dedi.

Avrupa İkincisi Kadir Kamal’da abisi Kerem Kamal’ın kendisine örnek olduğunu belirterek önümüzdeki sene hedefinin Avrupa ve Dünya Şampiyonluğu olduğunu kaydederken, Oğullarının güreşte dünya ve avrupa şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliği yakalamasının bir baba olarak kendisini gururlandırdığını dile getiren Kazım Kamal, milli sporcunun olimpiyatlarda da altın madalyayı hedeflediğini dile getirdi. Kamal, "2020 Olimpiyatları'nda Kerem’den yeni bir başarı bekliyorum. Anne ve baba olarak oğullarımıza gerekli desteği verdik, bundan sonra da desteğimiz sonuna kadar arkalarında, gurur duyuyoruz" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise şampiyon sporcuların yetişmeleri için il müdürlüğü olarak tüm imkanları seferber ettiklerini ifade ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.