Şampiyon Özgürcan'ın adı Urla'da yaşayacak

Şampiyon Özgürcan'ın adı Urla'da yaşayacak

O kahrolası hastalıkla tanıştığında henüz 16 yaşındaydı motor ve otomobil yarışları sporcusu Özgürcan Gözmen.

Hırsı ve yaşama sevgisi sayesinde hastalıkla mücadelesini sürdürdü. Motor, Otomobil ve ATV yarışlarında sayısız birincilikler kazandı bu süreçte. Eğitimini de bırakmadı. Yeditepe Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nü kazandı. 2003 yılında başlayan hastalıkla mücadele süreci, 2008 yılında Gözmen Ailesi'ne acıların en büyüğünü yaşatarak son buldu. 'Pistlerin Şampiyonu' Özgürcan Gözmen, olağanüstü bir kalabalıkla son yolculuğuna uğurlandı. Annesi Oya Gözmen'in doğum gününde yaşama veda eden Özgürcan'ın adı, vefatından 9 yıl sonra Urla'da törenle hizmete açılan parkta ölümsüzleşti.
 ozgurcan-gozmen-(2).jpg
2003 yılında yazlıklarının bahçesinde bindiği bisikletteyken şiddetli bir ağrıyla sarsıldı Özgürcan.  Tamı tamına 5 yıl mücadele etti. Hırsı ve yaşama sevinci, hastalığa karşı verdiği mücadelede en büyük  etken oldu Özgürcan Gözmen'in. Liseyi bitirdi, Yeditepe Üniversitesi'nde eğitime başladı. Bu süreçte yarışlardan da kopmadı Özgürcan. Tedavisine Amerika'da John Hopkins Hastanesi'nde devam edildi. Tümör başarıyla alındı. 
 
Gözmen Ailesi'nin ikinci çocukları olarak dünyaya gelen Özgürcan'ın bu durumu, baba Dinçer Gözmen ve anne Oya Gözmen'i kahretse de, çocuklarının en büyük moral kaynağı olmaya devam ettiler. 
 
Üniversite yaşamında hastalık tekrar nüksetti. Hem İzmir hem de Amerika'daki tedavileri sürdü. Radyoterapi ve kemoterapi almaya başladı ancak bu durum Özgürcan'ın çok sevdiği motor ve otomobil sporlarından kopmasına yetmedi. Pek çok yarışa girdi ve pek çok şampiyonluklar kazandı. Enduro Yarışları'nda aranan isim oldu kısa zamanda. Tabiri caizse, hemen her yarıştan sora eve bir kupa ile döndü.
 ozgurcanparki-(9).jpg
Ve maalesef o kahreden gün geldi, çattı. 16 Şubat 2008'de, annesi Oya Gözmen'in doğum gününde ailesini tarifsiz acılar içinde bırakan Özgürcan, sonsuzluğa göç etti. Özgürcan Gözmen, yaklaşık 200 yarışseverin motor ve otomobilleriyle katıldığı bir törenle ebediyete uğurlandı.


Çocuklarının acısıyla 9 yıl boyunca kahrolan Oya-Dinçer Gözmen çifti, Urla Belediyesi'ne ait Yelaltı Mahallesi’nde bulunan arsaya çağdaş bir park yaptırdı. “Özgürcan Gözmen Parkı” kalabalık bir katılımın gerçekleştiği törenle geçtiğimiz hafta hizmete girdi.


Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erol Çevik, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve Urla halkının da katıldığı törende Urla Belediye Başkanı Uyar, Özgürcan’ın ailesine teşekkür etti. Uyar, “Özgürcan’ın adı bu alanda yaşamaya devam edecek” dedi.
 
Dededen veda şiiri


Özgürcan'ın genç yaşta ölümüyle sarsılan Gözmen ailesinin acısını, dedesi Operatör Doktor Dinçer Yeğenoğlu, torununun ardından yazdığı şu duygu dolu şiir ile özetlemişti:
 
Seneler öncesi


Ultrasonla cinsiyet tanımı


Geleceğin müjdesi


İşte o gün bir hastaneye koşuştuk


Umut vardı, heyecan


Bekleyiş ve doğuşuyla mutluluk


Bugün.


İşte bugün


Yine bir son


Tanımlı ve şifreli


Yaşamda


Ultra-son


Vakitsiz terki hayatla


Bıraktığı, ‘Özlem ve yolculuğunun acısı’


Kurşun gibi girdi hayatımıza


Tanrı yazgısıdır kader


İnanırsın teselli eder


Yokluğunu hayal edip yaşayacağız


Andıkça ağlayacağız Özgür.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.