Şampiyon sporcu Aşiret Reisi oldu

Şampiyon sporcu Aşiret Reisi oldu

Kick boksta elde ettiği 4 dünya şampiyonluğu ile ülkenin gururu olan Cesur Turgay, Türkiye’de yaklaşık 30 bin üyesi olan Hami Aşireti’nin reisliğine babası Mehmet Turgay tarafından getirildi

 

İzmirli Cesur Turgay elde ettiği 9 Türkiye 4 Dünya şampiyonluğu ile kick boksta ismini şimdiden ölümsüzlerin arasına yazdırırken bir onurda babasından geldi. Ülkede yaklaşık 30 bin üyesi olan bir o kadar da Suriye topraklarında bulunan Hami Aşireti’nin reisliğine babası Mehmet Turgay tarafından getirildi.

“AŞİRETİM İÇİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM”

Şampiyon Turgay, babası tarafından aşiret reisliğine getirilmenin kendisini gururlandırdığını ifade ederek, “Bu kadar büyük bir aşiretin reisliğini üstlenmek büyükte bir sorumluluk getirir. Babam bana inandı ve buna beni layık gördü. Ben de aşiretim için en iyisini yapmaya çalışacağım” dedi.

OĞLUMA GÜVENİM TAM

Baba Mehmet Turgay ise aşiretin yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi olduğunun altını çizerek şu ifadelerde bulundu: “Aşiretimiz köklü ve güçlü bir aşirettir.  Ben yıllardır bu görevi yerine getirmeye çalıştım. Benden sonra oğlum Cesur’da aşiretimiz için en iyisini yapacaktır. Ona ve aşiretime güvenim tamdır.”

Hami Aşireti, Mardin Kızıltepe İlçesi ve köyleri başta olmak üzere Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi ve Karacadağ Köyü, İzmir merkez ve Selçuk İlçesi, İstanbul ve Bursa’da bulunuyor. Aşiret ticaret, tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.