Şampiyon yelkenciler ödüllerini aldı

Şampiyon yelkenciler ödüllerini aldı

Çeşme Yelken Kulübü tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası (International Çeşme OptiWeek) ödül töreni Çeşme Boyalık Beach Otel’de gerçekleştirildi.

Salondaki genç sporcuları görünce geleceğe umutla baktıklarını ifade eden Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, bu organizasyona emek veren ve destek olan herkese teşekkür etti. 
“Güvenli yarınlara taşıyacağız”
Geçen ay Türkiye Yelken Federasyonu yönetimine geldiklerini açıklayan Akdurak, “Amacımız size sistematik ve güvenli bir camia yaratmak. 2017 faaliyetlerimizi yakın zamanda sizlerle paylaşacağız. Hızlı bir şekilde çalışmalara başladık. Hep beraber çalışacağız ve camiamızı daha geniş ve güvenli yarınlara taşıyacağız” dedi. 
 Etkinliğe katılan genç sporcuları gördüğünde geleceğe daha umutla baktıklarını açıklayan Akdurak, “Birçok spor faaliyetinin maddi sorunlar yaşadığı için yapılamadığı günümüzde böylesi anlamlı desteklerin olması hepimizi mutlu etti. Umarız yelken sporuna olan bu destekler daimî olur” diye konuştu.
“Ulusaldan uluslararasına”
Yarışların eğlenceli ve dinamik geçtiğini ifade eden Çeşme Yelken Kulübü Başkanı Rebi Akdurak ise her geçen yıl etkinliğin daha başarılı ve dolu hale getirdiklerini ifade ederek,“Etkinliği ilk yapacağımız zaman ulusal çapta yapabilir miyiz diye tahminlerde bulunuyorduk. Birincisini ulusal yapmıştık. 200’e yakın tekne gelmişti. Altından kalkabilir miyiz diye düşünürken etkinliğimizi uluslararası hale getirdik. Mutluyuz” dedi. Etkinliğin uluslararası hale gelmesi noktasında Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran’ın büyük emekleri olduğunu açıklayan Akdurak, “Sayın Kaymakamımıza yeni görev yeri olan Hatay Kırıkhan’da başarılar diliyorum. Yarışmada desteği geçen herkese de şükranlarımı sunuyorum” dedi.
“Mimarı Özlem Akdurak’tır”
Folkart Uluslararası Çeşme Yelken Haftası’nın artık kurumsallaşmış bir yarışma olduğunun altını çizen Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise, “Öncelikle etkinliğin gerçekleşmesinde herkesin emeği var. Ancak bu eserin mimarı yakın zamanda TYF Başkanı olan Sayın Özlem Akdurak’tır. Ona buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Bu çorbada bizimde bir kaşık tuzumuz olduysa ne mutlu bize. Daha nice uluslararası etkinliklere imza atacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Folkart International Çeşme Opti Week yarışlarında genel sıralamada Era Yelken Kulübü’nden Efe Tulcalı birinci oldu. İkinci Yunanistan Alkyon Rafina Yelken Kulübü’nden Gergios Papadakos olurken, Üçüncülük ödülünü ise Polonya UKS takımından Filip Miloszewski  aldı.  Genel Bayan sıralamasında ise Ali Rıza Mete Urla Yelken Kulübü’nden Okyanus Arıkan birinciliği alırken, ikinciliği İsrail  Sdot-Yam Yelken Kulübü sporcusu Gal Zukerman, üçüncülüğü ise yine İsrail Tel Aviv Yelken Kulübü sporcusu Sinai Potapov elde etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.