Şampiyonun gözü yine birincilikte!

Şampiyonun gözü yine birincilikte!

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından geçtiğimiz yıl düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası'nda İzmir Zeybek oyunuyla birinciliği elde eden Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, bu yıl da şampiyonluğa kilitlendi.

Aylardır çalışmalarını aralıksız sürdüren halk oyunları ekibi 19 Mart Pazar günkü İzmir İl Şampiyonası’nda birinciliği elde etmek için ter dökecek. Geçtiğimiz yıl Gaziemir’de gerçekleştirilen İzmir İl birinciliği müsabakasında gençler düzenlemeli dalda İzmir Zeybek oyunlarıyla katıldığı yarışmada birinciliği kazanan ardından da Kuşadası’nda düzenlenen bölge şampiyonasında gençler dalında birincililiği elde ederek finale kalan Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Eskişehir’deki Türkiye Şampiyonasında da aynı başarıyı göstermişti. Genç folklorcular, şampiyonada geleneksel düzenlemeli dal kategorisinde kıran kırana geçen mücadelenin sonunda rakiplerini tek tek geride bırakarak şampiyon olmuştu.  

HEDEF YİNE ŞAMPİYONLUK

Bayraklı Belediyesi Halk Oyunları ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun 19 Mart’ta Gaziemir Spor Salonu’nda düzenleyeceği İzmir il şampiyonası için çalışmalarını tamamladı. İzmir oyunlarıyla geçtiğimiz yıl şampiyon olan gençler gözünü bu sene de Türkiye şampiyonluğuna dikti. Gençler il müsabakalarında şampiyon olmaları halinde 2 Nisan’da yine Gaziemir Spor Salonu’nda düzenlenecek bölge şampiyonasında geçen yıl olduğu gibi İzmir’i temsil edecek. Burada da başarılı olmaları halinde Türkiye finallerinde terk dökecek. 

GURUR DUYDUK 

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, halk oyunları ekibinin gururları olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız geçen yıl katıldıkları tüm yarışmalardan şampiyonlukla ayrılmasını bildi. Ekibe yeni arkadaşlar da dahil oldu. Yine iddialılar. Bizler de onları desteklemeye devam edeceğiz. Tüm ekiplere başarılar diliyorum” dedi.

unnamed-(1)-095.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.