Samsung, 6G teknolojisi için tarih verdi!

Samsung, 6G teknolojisi için tarih verdi!

Ülkemizde ve daha birçok ülkede 5G’nin ne zaman kullanıcılarla buluşacağı netleşmiş değil. Ancak teknoloji dur durak bilmiyor, 6G teknolojisi için açıklamalar gelmeye başladı.

Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamaya göre, 5G’nin yerini alacak olan yeni nesil ağ en geç 2028 yılında hazır olacak. Şu aşamada 6G olarak adlandırılması planlanan teknolojinin, 2028 yılına kadar ticarileşmesi ve 2030 yılında kullanıcılar ile buluşması planlanıyor.

Çok erken değil mi? diye düşünmüş olabilirsiniz, ancak Samsung’a göre daha doğrusu tüm teknoloji şirketlerine göre erken değil. 5G ticarileşme sürecinin başında olsa da, yeni teknoloji için araştırma çalışmalarının başlaması gerekiyor. Zira teknolojiyi geliştirmek ve herkes tarafından kullanılabilir hale getirmek yaklaşık 10 yıl sürüyor. Bu kapsamda Samsung gibi birçok şirket kolları sıvadı.

2G ağlardan 3G’ye geçiş yapmak 15 yıl sürdü, ancak 5G sadece 8 yıl sonra kullanılabilir hale geldi. Bu eğilimin önümüzdeki dönemde çok daha hızlanması yani bağlantı teknolojilerinin gelişim sürecinin daha da kısalması bekleniyor. Samsung’un 6G teknolojisinden beklentisi 5G’den 50 kat daha yüksek hıza ulaşılması ve gecikme sürelerinin adeta yok denilecek seviyeye gerilemesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.