Samsung kripto tabanlı para birimi geliştiriyor!

Samsung kripto tabanlı para birimi geliştiriyor!

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kendi blockchain ağını oluşturmaya başladı.

İlk olarak kapalı devre şeklide hayatın başlayacak olan blok zinciri sonrasında halka açılacak. Güney Koreli teknoloji devinin kripto tabanlı para birimi Samsung Coin olarak isimlendiriliyor.

Ethereum tabanlı bu yeni Samsung Coin, aynı zamanda borsalarda da alınıp satılacak. Samsung’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre şirket, blok zincirini araştırmak ve geliştirmek için özel bir ekip kurdu. Aynı kaynak, ekibin yeni bir hizmet üzerinde çalıştığını da söyledi. Ancak bunun ne olduğu ya da hangi işlevlere sahip olduğuyla alakalı hiçbir bilgi bulunmuyor.

Başta da söylediğimiz gibi yapılan çalışmalar şu an deney aşamasında. Henüz kesinleşmemiş olsa da gelecek yıllarda Samsung özel bir blok zinciri ile karşımıza çıkabilir.

Samsung, dünyanın en çok kullanılan sanal parası Bitcoin ile uyumlu olmadığı gerekçesiyle kendi mobil cüzdanını da geliştirdi. Bu kripto para cüzdanı şimdilik yalnızca belirli ülkelerde kullanılabiliyor.

Samsung Coin de kullanıma açıldığında bu teknoloji Samsung Pay’e de gelebilir. Ancak, bununla ilgili de henüz resmi kaynaklardan alınmış bir bilgi yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.