Samsung kullanıcılarına müjde! Daha güvenli olacak!

Samsung kullanıcılarına müjde! Daha güvenli olacak!

Samsung telefon kullanıcıları geçtiğimiz aylarda teknoloji devi Google’dan bir e-posta aldı. 

Google, Samsung kullanıcılarını cihazlarındaki standart e-posta uygulamasının güvensiz olduğunu bildirerek uyardı. Şirket ise bu durumun önüne Samsung Email Plus isimli yeni e-posta uygulaması ile geçecek. Samsung’un e-posta uygulamasındaki güvenlik sorunu birçok akıllı telefon kullanıcısını tedirgin etmişti. Google’ın da kullanıcılara güvenlik sorunu ile ilgili e-posta göndermesiyle de sorun oldukça ciddileşti.

İlk başlarda Samsung, sorunun basit ve çözülebilir bir hata olduğunu iddia etse de, güvenlik konusundaki şikayetlerin artmasıyla farklı çözüm yolları planlamaya başladı. Samsung ise bu sorunu e-posta uygulamasına dağıtacağı güncellemelerle çözemeyeceğini düşünerek, yeni bir karar aldı. Şirketin kısa süre içerisinde kullancılara yeni e-posta uygulamasını sunması bekleniyor.

LetsGoDigital tarafından sızdırılan rapora göre Samsung’un yeni e-posta uygulaması ‘Email Plus’ ticari markasıyla kullanıcılara sunulacak. Ayrıca uygulamanın da Samsung Galaxy Note 10 ile kullanıcılara sunulması bekleniyor.  Ayrıca bu uygulama Google Play Store‘da listelenmiş olsa da, yalnızca Samsung tarafından yapılan akıllı telefonlar ve tabletlerle uyumlu olarak kullanıcılara sunulacak. Bu nedenle bu uygulamayı Android kullanıcıların hepsi kullanamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.